Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

'Nije me strah, i dalje ću pisati o kršenju ljudskih prava u Hrvatskoj'

Naslovnica
Foto: VL
1/2
24.05.2016.
u 00:02

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović o izvješću koje je odbio Sabor...

Izvješće pučke pravobraniteljice Lore Vidović o stanju ljudskih prava u RH u 2015. prvo je takvo izvješće koje Sabor nije prihvatio. Zašto, koja je poruka tog poteza vladajuće većine i o javnom govoru u Hrvatskoj razgovarali smo s pučkom pravobraniteljicom.

Jeste li očekivali da će vam odbiti izvješće, je li vas to iznenadilo?

S jedne strane jest, s druge nije. Bilo je iznenađenje utoliko što je jednoglasno prošlo na svim odborima pa se pitam – čemu odbori uopće služe? I na odborima i na plenarnoj sjednici vidjelo se da mnogi zastupnici nisu pročitali čak ni sažetak izvješća. Kad su jednoglasno podržali izvješće na odborima, pogotovo na Odboru za Ustav, gdje sjede dugogodišnji zastupnici poput Davorina Mlakara, očekivala sam da to znači da su odlučili prihvatiti ga. On nije čovjek koji baš lako mijenja mišljenja. S druge strane vidim kako se razvija situacija s Vijećem za elektroničke medije, odnosno s gospođom Rakić, s pritiscima na neovisno regulatorno tijelo, s te strane nije me do kraja baš iznenadilo. Pitala sam se znači li to da ćemo i mi doći na red - kazala je Lora Vidović.

Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Nije ih briga za građane: 100 poteza za lakši život

>>Vlada neće ukidati porez na plaće od 40 posto, nego ga asmo smanjiti na 35 posto?!

>>Prilog na dar: Vodič kroz Četrdesete dane satire

>>Umro B. Živojinović: Odlazak Johna Waynea s Balkana

>>Reforma bi još više opteretila učenike, ali je treba nastaviti

Foto: VLm

Komentara 50

D1
d12345
21:30 23.05.2016.

Žena zastupa interese liberalno-fašističke grupice građana i većine novinara u RH i sad se buni što joj nije prihvaćeno izvješće.....jad i bijeda i ona i oni koji je podržavaju

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:32 23.05.2016.

krsenje ljudskih prava je kad BOLJSEVICIMA nedas pare..ahahahhahahah

PI
pipnicar
21:29 23.05.2016.

Sto bi Lora rakla da je gospodja Markić na mjestu drugarice Rakić. "s pritiscima na NEOVISNO regulatorno tijelo," he he ova joj je dobra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije