Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar vrdoljak:

Nije Gazprom jedini došao ovamo zbog Ine

vrdoljak molnar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.07.2014.
u 22:48

U petak počinje novi, peti krug pregovora s mađarskim MOL-om
o odnosima u Ini

Idemo u peti krug pregovora, a to će biti "binarni krug", poruka je ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kojeg u petak očekuje novi krug pregovora s mađarskim MOL-om o odnosima u Ini. Stručnim izrazom objasnio je taktiku u narodu poznatu pod sintagmom "ima struje – nema struje".

– Tražim odgovor na to imamo li ili nemamo dogovor o načinu upravljanja. Postojeći model temelji se na korupciji i ja to želim promijeniti – poručio je Vrdoljak ponavljajući da Hrvatska traži člana uprave za proizvodnju i rafinerije. Najviše ga ljuti, kazao je Vrdoljak, to što je Ina izvozila plin dok je domaća industrija patila pa je rekao i da je od 2009. do 2012. Dina Petrokemija "ubijena cijenom plina". Prije pregovora Vrdoljak otvara karte vezane za vlasničku budućnost Ine.

– Nije Gazprom jedini koji je došao – rekao je Vrdoljak pa dodao kako bi bilo idealno da sami možemo otkupiti dionice naše strateške tvrtke ili da smo se s postojećim partnerom dogovorili prije šest mjeseci, ali kako je ta prilika propuštena, poručuje: – Tko god bude spreman ispuniti investicijski plan po kojem će uložiti dvije milijarde kuna u istraživanje i 1,5 milijardi kuna u rafinerije, zvao se on MOL ili drukčije, u Ini je dobrodošao partner.

>>Gazprom dolazi i zbog ulaska u Inu?

Ključne riječi

Komentara 7

BA
beto_alonso
23:10 21.07.2014.

Vrdoljak je prvi nakon 2000 godine za kojeg se može reci da barem pokušava osmisliti hrvatski interes u energetskom sektoru.Nažalost INA je sada ozbiljno zapuštena kompanija...

DU
Deleted user
09:00 22.07.2014.

... i da nije rus!

ST
stefj
07:15 22.07.2014.

Hm, sad je INA, tj. MOL kriv što je Petrokemija u banani i što su prevarili dioničare te opet uzimaju novac iz proračuna? Koje gluposti, a nitko ne dira direktora Petrokemije koji si je nakon tog ugovora kupio kuću u Londonu ili sindikalne čelnike koji nakon tog ugovora svi voze nove bijesne automobile?... Hrvatska posla, sad će Mađari biti krivi za sve, a ona mafija će i dalje haračiti Petrokemijom i uništavati firmu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije