Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardica Juretić:

'Nije cilj samo dati tisuću eura za svako novorođenče već poticati demografiju'

Slavonski Brod: Ministar Tolušić i ministrica Juretić u posjetu Brodsko-posavskoj županiji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
29.07.2016.
u 17:55

Na raspolaganju će biti gotovo dvije milijarde kuna za obnovu, prilagodbu i opremanje bolnica, domova zdravlja, objekata za hitnu pomoć, domova za stare i nemoćne...

Korištenje fondova europske unije, mogućnosti socijalnog fonda te budući projekti iz područja socijalne skrbi bile su teme današnjeg (petak) sastanka ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislava Tolušića i ministrice socijalne politike i mladih Bernardice Juretić sa čelnicima Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu.

- Ne pratim SDP-ov predizborni program, ali ako kažu kako misle povlačiti više sredstava iz EU, to je hvale vrijedno, jer su do sada povukli vrlo malo. No, s obzirom kako su radili i koliko su povlačili, bojim se da to neće ići u dobrom smjeru – rekao je Tolušić.

On je naglasio kako upravo ova Vlada pokazuje pravi način na koji se treba povlačiti sredstva, s obzirom da su u šest mjeseci povukli onoliko koliko je prošla Vlada u jednoj godini, s tim da postojeći iznos, u odnosu na 2015., do kraja 2016. kane udvostručiti. Podsjetio je i kako je prije nešto više od tjedan dana objavljeno novih sedam natječaja.

Na raspolaganju će biti gotovo dvije milijarde kuna za obnovu, prilagodbu i opremanje bolnica, domova zdravlja, objekata za hitnu pomoć, domova za stare i nemoćne...

Župan Danijel Marušić i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Matilda Copić potpisali su ugovor o projektu odobrenom u sklopu IPA II prekograničnog programa Hrvatska - Srbija 2007-2013 "Zajednicki doprinos transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save", čija je ukupna vrijednost 890 tisuća eura.

Ministrica Juretić na novinarsko je pitanje komentirala najavljenu i prilično spornu mjeru o tisuću eura za novorođene bebe. Prema njezinim riječima, od pomoći se nije odustalo, ali spomenuta potpora je samo jedna od mjera, a predsjedništvo HDZ-a ovih će dana izaći s opširnijim programom. – kazala je Juretić, najavivši pritom i nove mjere pomoći starim i nemoćnim osobama.

>> Ministrica Juretić otkrila zašto je Vlada odustala od 1000 eura za bebe, zakon ostaje za iduću vladu

Komentara 7

DU
Deleted user
18:16 29.07.2016.

Tim projektom samo ćete privući komšije i Rome iz regije kojima baš ponestalo projekata i mužnje socijalnih fondova diljem Europe.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:18 29.07.2016.

ili kako bi naši ljudi prosto rekli, tuđim pišekom mlati po plotu

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
18:40 29.07.2016.

plan je stvarno fenomenalan,dati cca 7500 kn i to je to,to će mnoge mlade ljude natjerati masovno da prave djecu.zar doista ne postoji neki drugi način da se ljude stimulira da imaju djecu?zar nebi država mogla dati neku vrstu subvencije ljudima koji dobiju dijete,npr na dječju hranu,jel problem napraviti neki registrar novorođene djece,vidjeti koliko otprilike je trošak dječje prehrane za godinu dana,i onda tu hranu subvencionirati sa 50%.ako dijete prosječno za hranu treba recimo 3000 kn godišnje,roditelj bi imao trošak od 1500 kn,1500 platila bi država,i tako napraviš 5 godina,i dođeš do cifre od 7500 kn,i na taj način nemoraš dati odmah nekome 7500 kn,nego im postepeno daš taj iznos kroz par godina.siguran sam da bi se i taj subvencionirani iznos još i povećati.ovako,djecu će iskljućivo praviti Romi,a znamo da njima dječja hrana nije na prvom mjestu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije