Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oborine i jak vjetar

Nevrijeme hara Hrvatskom: Vatrogasci imali desetke intervencija, kišit će još danima

nevrijeme samobor
Foto: Čitatelj
1/7
23.05.2015.
u 08:35

Prema prognozi DHMZ-a, kišno vrijeme nastavit će se i danas. Oblačno i s kišom nastavit će se u prvom dijelu dana, dok bi od sredine dana moglo krenuti razvedravanje

Nevrijeme je poharalo zemlju. U Rudama kod Samobora cesta je poplavljena te je stablo srušeno na cesti. Kako javlja čitatelj, stanje je zabrinjavajuće. Od Grdanjača do Grabovice cesta je zatvorena za sav promet zbog vode na kolniku.

Osim šireg zagrebačkog područja, i sam Zagreb stradao je uslijed nevremena. U zagrebačkom naselju Trnsko stablo se srušilo na parkirani automobil. Vatrogasci su imali pune ruke posla. Otkrili su da su imali desetak intervencija oko srušenih stabala te mnoštvo intervencija oko ispumpavanja vode iz podruma i dvorišta.  U svega dva i pol sata, od 21 do 23:30 sati, iznad područja Virovitičko-podravske županije sijevnulo je 2500 munja. Samo je u Virovitici i okolici detektirano njih 300 - javlja Infromativni centar Virovitica.

Prema prognozi DHMZ-a, kišno vrijeme nastavit će se i danas. Oblačno i s kišom nastavit će se u prvom dijelu dana, dok bi od sredine dana moglo krenuti razvedravanje. Ipak, kišu možemo očekivati i sutra, ali i sljedeći tjedan.

Što se prometne situacije tiče, za sav je promet zatvorena dionica državne ceste DC1 između čvorova Đurmanec i Krapina, zbog oštećenja kolnika. Zbog srušenih stabala na kolniku do daljnjeg zatvorena je Sljemenska cesta od Blizneca prema vrhu. Autocesta A1, A6 Rijeka - Zagreb, Jadranska magistrala te Riječka obilaznica i Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila. Ipak, zbog jakog vjetra na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se ograničenom brzinom. Zbog mokrih i skliskih kolnica te mogućnosti odrona iz HAK-a mole vozače na prilagodbu brzine i pojačan oprez.

>>Vjetar rušio stabla, granje padalo na vozila, grom udario u zgradu

>>Pogledajte kako je izgledala Zelina nakon strašne oluje

Ključne riječi

Komentara 10

CE
cenzura
09:11 23.05.2015.

"Nevrjeme je poharalo zemlju." Majko mila kakve vi bedastoće pišete!? Par poplavljenih podruma i par srušenih stabala i "strašna" tragedija. Svašta!

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:32 23.05.2015.

evo javljaju i na radio karnten isto, kreftige šauer i kod njih :D

FE
fefellerunt
13:41 23.05.2015.

Baš me zanima, da li će nakon ovakvih oborina, te uz mogućnost daljnnjeg nastavka, opet naše visokoobrazovane kadrove u hrvatskim vodama i drugim "nadležnim tijelima" opet iznenaditi visoki vodostakji rijeka .Ah da, pa nisu oni učili na fakultetima kako nešto napraviti za opće dobro, nego za svoje dobro na račun znanja i rada onih sa nižim stručnim spremama - čast izuzecima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije