Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagla promjena

Ponovno letjeli krovovi i rušilo se drveće u Osijeku, Požeštinu pogodili vjetar i tuča. Danas moguće bujične poplave

Nevrijeme
Foto: YouTube
1/5
14.07.2016.
u 08:36

Jak vjetar i tuča pogodili su Požegu i okolna mjesta. Nevrijeme je zahvatilo i dijelove u Brodsko-posavskoj županiji

Nakon posljednjih par dana kada je cijela Hrvatska bila na udaru toplinskog vala, jučer je stiglo i najavljeno nevrijeme. 

Meteoalarm je i za danas izdao upozorenja za Hrvatsku, i to narančasta za Slavoniju i dalmatinsko zaleđe, gdje su lokalno mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, osobito u u noći i ujutro, a lokalno su moguće i bujične poplave.

Osijek se još nije oporavio od nevremena koje je prije dva tjedna izazvalo štetu veću od 15 milijuna kuna, a pogodilo ga je novo u srijedu navečer. Snažno olujno nevrijeme počelo je oko 21 sat i nije se smirivalo sve do ponoći. Pune ruke posla imali su osječki vatrogasci pa su tako i skidali lim s jednog krova koji je podigao vjetar. Tri su drveta pala i zapriječila promet na cesti D 53 u Našicama. Drveće se rušilo i zaustavljalo promet na cestama i u Baranji, točnije u Dardi, Tikvešu, Bilju i Kozjaku, a zbog vode je bila zatvorena cesta kod podvožnjaka na ulazu u Beli Manastir od 23.30 do 4 sata ujutro. Struje je nestajalo u Osijeku i Našicama pa su HEP-ovci bili na terenu od 22 sata pa sve do jutra.

Vjetar i tuča u Požeštini

Jak vjetar i tuča pogodili su dijelove Požeštine. Jaka tuča padala je i napravila dosta štete na poljoprivrednim kulturama. Štete od nevremena su velike. Vjetar je odnio na desetke krovova, čupao je stabla koja su uzrokovala zastoje u prometu, a snažna tuča uništila je dobar dio uroda pšenice, kukuruza te vinograda na kutjevačkom području. Mnoge vatrogasne ekipe su izašle na teren, javlja 034 portal.

Kako javlja HRT, najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja same Požege. Osim kuće, stradali su i gospodarski objekti. Šteta je milijunska, uvjeren je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Oštećeni automobili u Orahovici

No, nevrijeme je pogodilo i područje grada Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji. Takvo nevrijeme ne pamte niti stariji mještani. U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Šteta je nastala i u samom parku u centru u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Dio grada je bez struje, kao i neka okolna mjesta. Na terenu su ekipe HEP-a, komunalaca i vatrogasci. – Šteta je višemilijunska, a teško ju je i sagledati jer je ubrzo pao mrak. Pravi razmjeri štete bit će poznati ujutro, kada se dobiju sve informacije s terena – rekao je za HRT gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Nevrijeme i u Brodsko-posavskoj županiji

Područje Općine Oriovac u Brodsko-posavskoj županiji također je pogodilo nevrijeme.

– Vozio sam se onuda autobusom, bilo je 17:15. Bilo je strašno, užasan prizor, letjele su grane, limovi... Autobus nije mogao proći, promet se nije mogao normalno odvijati –  rekao je čitatelj  kojega je nevrijeme zateklo na području između Brodskog Stupnika i Oriovcaza 24 sata.

Na YouTubeu su se pojavile i prve snimke nevremena u Požegi.

 

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
21:42 13.07.2016.

slavonijo..kom si ti skrivila..sta ne udari po lopovima i lazljivcima..puna ih je drzava..

I0
ivica_01
22:10 13.07.2016.

slavonijo sto si kome kriva...kome smeta sto tambura svira,kom su kriva tvoja polja ravna skavonijo vjekovima slavna

BR
Bruneta
00:04 14.07.2016.

Opet se HARP igra Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije