Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi puta u tjedan dana

Neprimjereni grafiti na katoličkoj crkvi u Gunji te u Drenovcima i Strošincima

dobra policija skradin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.07.2016.
u 12:34

Materijalna šteta je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna

Rano jutros, po drugi put u manje od tjedan dana, u selima županjske Cvelferije uočeni su grafiti neprimjerenog sadržaja. Kako navode iz PU vukovarsko-srijemske županije grafiti su uočeni na staroj katoličkoj crkvi u Gunji te u Drenovcima i Strošincima. Prema riječima mještana Gunje na tamošnjoj crkvi je sprejom napisano „Živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović“.  

-Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske intenzivno provode kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju PU povodom ovoga događaja.

Podsjetio je i na uvredljive i neprimjerene grafite od prošloga tjedna koji su ispisani na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu, pravoslavnom groblju u Drenovcima te spomenicima palim borcima iz Drugoga svjetskoga rata u Strošincima i Soljanima. Autori grafita sprejom su tada napisali „istrebit ćemo vas stoko srbska“, „selite se srbska stoko“, „Ustaše“…

>> Zbog grafita na zgradi kažnjavaju stanare

Komentara 21

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:25 26.07.2016.

Na hrvatskom se ne kaže "istrebit" već istrijebiti, isto tako ne piše se "srbska" već srpska. Natpis na pravoslavnoj crkvi mogao bi biti na inicijativu krugova bliskih najpoznatijem etno biznismenu. Sutra je velikosrpski dernek u Srbu, a njemu financijski i politički koristi dolijevati ulje na vatru glumeći žrtvu i ugroženost.

BE
beitsche
13:00 26.07.2016.

Nedaj boze da je na pravoslavnoj ,onda bi bilo da smo svi ustase,,ovak kad je na nasoj nema veze,

DS
ds
13:58 26.07.2016.

Ovi cvile da su svi komunistick spomenici porušeni,kako vidim na žalost nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije