Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno i do Sabora

Neovisne liste Dalmacije za izbore se okupljaju oko metkovskog Mosta

04.03.2015., Omis - Clanovi Nezavisne liste Ivana Kovacica te njihovi simpatizeri odrzali predizborni skup na Trgu Stjepana Radica. nezavisni kandidat za gradonacelnika Ivan Kovacic, Bozo Petrov, Marijana Puljak, Stipe Petrina
Foto: Tino Juric/PIXSELL
06.03.2015.
u 23:43

Petrov: Nismo kao uhljebi iz stranaka, nema šanse za svađu

Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića, Stipe Petrina, gradonačelnik Primoštena, Marijana Puljak, splitska gradska vijećnica, Ivan Krželj, načelnik općine Zadvarje, Ante Pranić, predsjednik Gradskog vijeća Vrgorca, Franko Gospodnetić, donačelnik općine Sutivan i Ivan Viđen s nezavisne liste Zajedno za Grad iz Dubrovnika, jake su snage dalmatinskih neovisnih lista koje su došle podržati Ivana Kovačića, neovisnog kandidata za gradonačelnika Omiša, na glavnom predizbornom skupu uoči izvanrednih izbora u nedjelju.

Vrijeme za promjene

Otvoreno su priznali da će to okupljanje iskoristiti i za razgovore o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore kao Most nezavisnih udruga, o čemu se već neko vrijeme govori, ali do sada su s izjavama bili više nego oprezni. Sada su otvorili karte.

Božo Petrov kaže kako se okupljaju oko programa koji piše njegova ekipa, a svima će biti ponuđen za podršku. Javno će ga predstaviti prije izbora. Tvrdi kako nema šanse za svađu oko sastavljanja lista jer nikome nije prioritetno ući u Sabor.

– Uopće ne razmišljamo o tome tko će biti prvi na listi. Mi djelujemo kao tim, za razliku od svih dosadašnjih političkih struja kojima je jako bitno tko će biti na kojem mjestu na listi. Nama je bitno da ova priča uspije i da prije svega pokrenemo hrvatsku gospodarsku situaciju – kaže Petrov koji je uvjeren kako je u Hrvatskoj došlo vrijeme za veliku promjenu u modelu upravljanja državom.

– Hrvati su upoznali obje velike stranke i njihove mogućnosti, odnosno nemogućnosti. Sazrelo je vrijeme da se situacija znatno promijeni. Mislim da ćemo sigurno uvelike utjecati na državnu politiku u sljedeće četiri godine – uvjeren je Petrov. Ipak, ne želi reći vidi li sebe u saborskim klupama.

Embrij treće opcije

– Zaista ne bih o tome jer to nama stvarno nije bitno. Mi želimo promijeniti politiku u Hrvatskoj i nevažno je tko će biti na kojoj funkciji. Platforma koju želimo jest da najbolji ljudi preuzmu funkcije, a osnovni je uvjet da nema osobnog interesa. Svi smo se oko toga složili, svatko može biti i prvi i zadnji na listi, to je nebitno. To je važna razlika između nas i uhljeba u drugim strankama koji samo gledaju na koju će se poziciju ugraditi – poručuje Petrov.

– Davanjem podrške Ivanu Kovačiću dajemo podršku sasvim drukčijoj politici, koja ne gleda osobni interes, već je vraćena svome izvornom značenju, odnosno radu za opće dobro. Tako je Kovačić radio u proteklih godinu i pol dana – dodaje Marijana Puljak, koja je u obraćanju omiškim biračima i najavila njihov zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

Svi su oni u 10. izbornoj jedinici, osim Stipe Petrine, jedinog iz 9. izborne jedinice koji se nada da će mu se još netko pridružiti na listi za Sabor.

– Cilj nam je da se stvori barem embrij neke treće opcije. Indikativno je što su prvi put nezavisni kandidati iz cijele Dalmacije došli dati podršku jednom nezavisnom kandidatu. Sanjam da se model upravljanja Primoštenom, koji je među najboljima u Europi, primijeni na cijelu Hrvatsku. Sigurno bismo bili zemlja blagostanja, zemlja bogataša, a ne zemlja kontejneraša – zaključuje Petrina.

>> Božo Petrov: Ne želim misliti da je ovo politički obračun sa mnom

Komentara 9

Avatar Kočijaš
Kočijaš
07:05 07.03.2015.

Stipe Petrina. Je li to onaj redikul što je maknuo Tuđmanovu ulicu iz Primoštena? Ako je njemu maknuo ulicu, onda taj od mene glasa neće dobiti. Maknuti ime ulice po čovjeku koji je superiorno vojno-političkim putem sprješio da se ovoo ne zove Velika Srbija već Republika Hrvatska, može samo psihopat ili velikosrbin. No, mislim da je ovo prvo.

VM
Višeslav Mat
07:37 07.03.2015.

Cijenim i vjerujem g.Petrovu ali ne mogu shvatiti otkuda mu tu Petrina.Prije negoli se upusti u tu avanturu Petrov bi se trebao "malo" više raspitati o liku i djelu ovoga kriminalca.Prijevare,laži,reketarenje,vrijeđanje....To je embrij o kojem govori Petrina.

UM
umnjak
07:12 07.03.2015.

Ako je to taj Petrina, onda bi ostali okupljeni oko ove pametne poliicke inicijative, trebali takvog fašistoidnog čovjeka kojeg pokreće mržnja def maknuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije