Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

Neobična odluka Mirovne grupe mladih Dunav iz Vukovara

vukovar
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
28.10.2016.
u 12:54

'Vukovar je grad koji postoji i egzistira gotovo 800 godina...', poručili su iz Udruge

Pred ulazak u mjesec studeni, kada Vukovar obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine, nevladina udruga Mirovna grupa mladih Dunav objavila je kako predstavnici te udruge tijekom mjeseca studenog neće davati nikakve izjave za medije niti sudjelovati u objavama za medije.

- Razlog tome stoji u činjenici da neki mediji ne žele vidjeti Vukovar koji živi svih 365 dana u godini. Vukovar ima svoje probleme. Stopa nezaposlenih, s naglaskom na nezaposlenost mladih, raste, a mladi svaki dan iseljavaju iz grada. Iseljavaju i Hrvati i Srbi, Rusini, Ukrajinci, Slovaci, Mađari, Česi… Vukovar ima fiktivne stanovnike, ima i fiktivne tvrtke. Vukovar se koristi za dnevno-političke manipulacije, samo-promocije… - stoji na Internet stranice MGMD. 

Iz ove udruge tvrde da postoji i onaj drugi Vukovar, pozitivan Vukovar koji ima sve ono što čini jedan grad. 

- Vukovar ima svoje umjetnike koji grad čine ljepšim mjestom za život, sportaše koji ostvaruju uspjehe kako u Hrvatskoj  tako i u svijetu, svoje obrtnike koji se, pored brojnih nameta i pritisaka, bore, stvaraju i zapošljavaju, brojne sportske i građanske udruge koje stvaraju sadržaje i povećavaju kvalitetu života svojim sugrađanima. Vukovar ima svoje škole, vrtiće, muzeje, zaslužne građane, parkove, ulice, svoju povijest i svoju tradiciju. Vukovar je grad koji postoji i egzistira gotovo 800 godina. Vukovar ima svoju Vuku, svoju Adu, svoj Dunav. Zbog svega toga, pozivamo medije da ove godine pokažu malo više poštovanja prema našem gradu i njegovim građanima koji žive, rade, stvaraju i samim tim čine grad Vukovar - poručuju iz MGMD-a. 

Komentara 7

GE
Genivatreni
13:43 28.10.2016.

A tebi pod nicom prava hrvatina mogu reci samo jedo nevin nisam i svaku noc molim Boga da mi oprosti jer kad se srcem kajes i trazis oprost samo tad ga mozes i dobit,mene nitko od "dobrih susjeda" nije trazio oprost niti se nije pokajao pa da su bar pokazali dobru namjeru i rekli di su nasi najmiliji nestali di su ih ukopali da ih mogu dostojno sahranit ali ne oni se prave "englezi" i sute i zbog tog cu se ja borit dok sam ziv protiv njih i njihovih ploca jer nije pismo problem problem je kog on ptestavlja i ovim nasim ljepim krajevima,kao sto rekoh napocetku nisam nevin ali molim oprost

GE
Genivatreni
13:24 28.10.2016.

Nekuzim,i o mom gradu se nepise niti jednom u godini a imamo isti problem,znaci netreba izvjestavat iz vukovara niti na ovaj poseban dan za sve Hrvate,sory al to mi sve smrdi na neke dobrosusjedske odnose

AR
arjavas
13:48 28.10.2016.

po ćemu je t o " neobična odluka " ? Očito je mladima dosta političkih manipulacija sa Vukovarom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije