Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Nemamo dosta liječnika, a država ih sa 65 godina šalje u mirovinu

Naslovnica 18.3.2017.
Foto: VL
18.03.2017.
u 00:01

Kronološka i biološka dob nisu uvijek jednake, a radni vijek čovjeka se produljio. Pacijenti žele da ih operira doktor koji iza sebe ima rezultate.

– Nadam se da ću izdržati raditi još koju godinu. Dvije i pol godine imam do pune mirovine, odnosno 40 godina staža, ali ako bude trebalo, radit ću i dalje bude li me služilo zdravlje i pamet. Nemam srca ostaviti ovaj jad i čemer slavonski, to je sve starija populacija – govori dr. Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca.

Uvjete za prijevremenu mirovinu stekla je 2010., no zbog manjka liječnika u dogovoru s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije nastavila je raditi u istoj ordinaciji, ali ne više kao privatnica u zakupu, već kao domska liječnica. I njoj je to odgovaralo zbog zdravstvenih razloga – morala je na operaciju i jednomjesečno bolovanje, a to kao koncesionar ne bi mogla jer ne bi imala zamjenu pa bi pacijenti ostali bez doktora za to vrijeme.

U Hrvatskoj liječnici s navršenih 65 godina života u pravilu idu u mirovinu. To je u nesuglasju s nedostatkom liječnika i potrebama, ali vrlo često i njihovim psihofizičkim mogućnostima te stručnošću koje imaju nakon dugotrajnog usavršavanja i iskustva, toliko važnog za edukaciju novih generacija.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Investitori vraćaju povjerenje u Agrokor

>>Goran Aleksić: Plenković obećao pomoć štedišama

>>Vilko Klasan: Ne možemo biti po strani. U svijetu se svake sekunde dogodi milijarda cyber napada

>>Velika obljetnica: 700 brojeva kultnog subotnjeg političkog priloga Obzor

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 8

RE
realisticki
07:03 18.03.2017.

Nije greška liječnike sa 65 godina starosti slati u mirovinu, dok zakon tako propisuje. Pogrešno je kad se liječnici profesionalno bave politikom, i postavljaju na funkcije koje ne zahtijevaju njihovu kvalifikaciju. To je dokaz, da biti političar je unosnije nego biti liječnik.

ES
esmeron
22:38 17.03.2017.

I trebaju ići u mirovinu. A to da ij nema dovoljno su samo puste priće.

PO
portugisac
10:08 18.03.2017.

Hrvatska u prosjeku ima naj više liječnika. Tko nam je kriv što su svi pobjegli u politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije