Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunalni redari djeluju

Nema više 'rezervacija', redari miču ručnike s plaža

Plaža Šunj na Lopudu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
12.08.2015.
u 08:22

Pronađe li komunalni redar osobne stvari koje su namjerno ostavljene na plaži, uklonit će ih. Vlasnici će svoje stvari moći preuzeti u Komunalnom redarstvu Općine Tisno

Komunalni redari do 1. rujna u Općini Tisno obilazit će plaže nakon 20 sati kako bi s njih uklonili ručnike i osobne stvari koje kupači ostavljaju da bi rezervirali mjesto za sljedeće jutro, piše Šibenski portal. "Rezervacija" plaže sve je češća pojava zauzimanja javne površine što je suprotno komunalnome redu jer je javni prostor namijenjen svima, a s druge strane plaže djeluju neuredno i zapušteno.

Pronađe li komunalni redar osobne stvari koje su namjerno ostavljene na plaži, uklonit će ih. Vlasnici će svoje stvari moći preuzeti u Komunalnom redarstvu Općine Tisno

>> Parkirao Audi nasred plaže, a policija kaže da nije mjerodavna

Komentara 14

Avatar tkozna
tkozna
09:36 12.08.2015.

Podupirem akciju komunalnih redara i tražim da se probude i ostali komunalni redari na obali Lijepe naše. No isto tako tražim da redari vrše nadzor nad iznajmljivačima ležaljki za sunčanje. Zat to imaju i zakonsku obvezu. Ipak na plažama je previše praznih ležaljiki već od 7 sati ujutro, koje zauzimaju često i više od pola plaže. Dva tri iznajmljivača rasporede ležaljke tako da su tik do mora i time onemoguče one kupače koji su iza njih da dođu u more a nisu si rezervirali mjesto kao ovi što ostave ručnike preko noći. Ako se uvodi red nekak vrijedi za sve. Svjedočio sam gdje iznajmljivači uzimaju pravdu u svoje ruke i bacaju opremu turista u more unatoč tome što je bilo više desetina kupača u moru na kupanju. Imam i video sa plaže Dražice u BnM gdje se vide jasno radnici koji iznajmljuju ležaljke i suncobrane za sunčanje kako uz psovku bacaju sve što predstavlja turističku opremu dok su papire, ambalažu za sokove i pivo ostavili netaknutu. To jasno govori o njihovoj nakani, nikakva urednost i čistoča, nikakvo pravo na slobodno mjesto svih kupača, nego samo "privatizacija" obale lijepe naše za siktne judine škude!

ZH
zhumljan
08:47 12.08.2015.

Neka pokupe i smeće...

KR
krenica
09:34 12.08.2015.

Sve ostavljeno u smece ili malo bojice pa cemo viditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije