Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Davosu

Nema bilaterale, Plenković će se s Vučićem sastati samo na zajedničkom panelu

Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
19.01.2017.
u 07:08

Susrest će Mogherinija, Stoltenberga, Hahna... Predviđen je i sastanak s nekoliko predstavnika poslovnog svijeta

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u pratnji predstojnika ureda Davora Božinovića sudjelovat će danas i sutra na godišnjem ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj. Tijekom kratkog boravka održat će niz bilateralnih susreta, sutra će sudjelovati na panelu o pogledu na istok i jačanju europskog susjedstva. Uz Plenkovića će na panelu sudjelovati i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, savezni ministar za Europu, integracije i vanjske poslove Austrije Sebastian Kurz. Voditelj rasprave je povjerenik Europske komisije za proširenje Johannes Hahn.

Osim zajedničkog sudjelovanja u panelu, premijer Plenković, premda je bilo takvih medijskih najava, nema u planu bilateralni susret s premijerom Vučićem. Dogovoren je, pak, zgusnut program takvih susreta – odmah nakon dolaska sastat će se s predsjednicom i ministricom zaštite okoliša Švicarske Doris Leuthard, potom s predsjednikom Vlade Gruzije Giorgijem Kvirihašvilijem i glavnim tajnikom OECD-a Angelom Gurriom. Zadnji bilateralni susret danas navečer Plenković ima s visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini. Sutra prije panela sastat će se i s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a bilateralni susret održat će i s povjerenikom Europske komisije Johannesom Hahnom.

Predviđen je i sastanak premijera s nekoliko predstavnika poslovnog svijeta koji se uz političare redovito okupljaju u Davosu, a u te razgovore premijer ulazi s optimizmom da će ulagači biti otvoreniji za poslove i ulaganja s obzirom na dobre gospodarske pokazatelje koje sada bilježi Hrvatska.     

>> Sastaje se s Stoltembergom, Mogherini, Hahnom, no osim na zajedničkom panelu, bez bilaterale s Vučićem

Komentara 4

CR
crocro
08:51 19.01.2017.

Samo da mi je znati što je sinić nagnalo Novokmeta da u emisiju "Otvroneo" pozove relevantnog sugovrnika Vesnu Pusić koja nam je pričala o regijama i dr. stvarima od čega čovjek ostane začuđen. Gospodin Novokmet često poziva čudan sastav gostiju, po mogućnosti da ih je više lijeve orijentacije. Kod gosp. Mislava Togonala nema takvih mogućnosti i on je puno realniji voditelj od gosp. Novokmeta. Šteta. Nadam se da će se gosp. Novokmet popraviti u biranju sastava svojih sugovornika i na taj način se prilagoditi vremenu u kojem živi kao i političke realitete.

DU
Deleted user
09:07 19.01.2017.

Bravo g. Plenkoviču

GD
Gospon Drug
08:09 19.01.2017.

Bitno da smo mi građani obavješteni s kim se bude sve sastao ali bi htjeli još imati u vidu u kojem vremenskom roku bude sve to riješil...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije