Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJAN GLAVAŠEVIĆ

'Šešelj je ratni zločinac. Zlu i mržnji ne treba davati prostora'

Bojan Glavašević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
27.11.2014.
u 17:03

Potpuno se slažem s Bojanom Glavaševićem da je instrumentaliziranje Šešelja u svrhu realizacije političkih ciljeva i pridobivanja glasova nedostojanstveno i ispod svake razine – poručio je Josipović na Facebooku

Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja, danas je na Twitteru objavio tekst u kojemu oštro kritizira telefonski nastup Vojislava Šešelja na sinoćnjoj emisiji "Bujica" na Osječkoj televiziji, ustvrdivši kako je riječ o instrumentaliziranju Šešelja u svrhu realizacije političkih ciljeva i pridobivanja glasova.

– Vojislav Šešelj je ratni zločinac. Odgovoran je za nebrojena zla u Vukovaru, Voćinu, Bosni i Hercegovini i nizu drugih mjesta. Gdje god je djelovao, Šešelj je sijao zlo, nesreću i smrt. Činjenica da je trenutno na slobodi travestija je pravde, i pokazatelj da haaški tribunal nije dorastao misiji zbog koje je osnovan – piše Glavašević.

Ističe da su hrvatske institucije reagirale "brzo i primjereno". Međutim, dodaje, nekima ni to nije dovoljno.

– Umjesto da svoje poruke usmjere prema žrtvama i ponude im utjehu u činjenici da je naša država stala na njihovu stranu hitro i jednoglasno, neki političari i politički aspiranti odlučili su to slamnato strašilo iskoristiti kako bi, potičući strah i nejedinstvo, pridobili dio glasača za sebe – napisao je Glavašević.

– Ovo je kulminiralo jučer, kada je u jednu, doduše marginalnu, emisiju uživo uključen, glavom i bradom, Vojislav Šešelj. Uključivanje zla i zločinaca kao arbitara i svjedoka u političko natjecanje uvijek je završavalo samo na jedan način. Ta se politika sada pokušava opravdavati banalnim tezama o pravu na medijske slobode. A zapravo se radi o onome što je Hannah Arendt prikazivala kao banalnost zla. Svi znamo o čemu se radi, zašto je zločinac pozvan u eter i koga je trebao spašavati – napisao je Glavašević.

 

Predložio je da se Šešelja tretira kao što njega samog tretiraju prosvjednici koji traže njegovu ostavku, a koji mu, kako kaže, okreću leđa kada dolazi na posao.

- Vojislavu Šešelju moja su leđa odavno okrenuta, jer on, naime, pripada prošlosti. Moj je pogled usmjeren u budućnost - poručio je Glavašević.

Glavaševićev tekst na Facebooku je shareao predsjednik Ivo Josipović.

- Potpuno se slažem s Bojanom Glavaševićem da je instrumentaliziranje Šešelja u svrhu realizacije političkih ciljeva i pridobivanja glasova nedostojanstveno i ispod svake razine - poručio je Josipović na Facebooku.

>> Tekst rezolucije o Šešelju kritičan, u raspravi i pohvale Srbiji

>> HND šokiran Šešeljem na Bujici, Osječka TV: To je uplitanje u uređivačku politiku

Komentara 62

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:18 27.11.2014.

Velikosrpskoj mržnji treba davati mnogo prostora jer vratit će nam se opet povijest..mi moramo tumplati generacijama i generacijama s kim imamo posla

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
17:26 27.11.2014.

Što se izmet više dira te više i smrdi!

GU
General_U
17:15 27.11.2014.

trebao je spašavati svoje omiljene političare iz rh ivicu i vesnicu jer svi ostali za njega su ustaše koje treba pokla....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije