Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
55. Teološko­pastoralni tjedan

'Neke su obitelji zapale u probleme glede smisla i istine o bračnom i obiteljskom životu'

Josip Bozanić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
27.01.2015.
u 20:46

Bračna je vjernost u ovom sekulariziranom društvu izložena velikim kušnjama zbog individualizma, slabljenja vjere i užurbanog načina života, kaže kardinal Bozanić

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić otvorio je u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu 55. Teološko­pastoralni tjedan koji je posvećen posvećen "Braku i obitelji u proturječju sa suvremenim društvom".

­– Obitelj je u naše vrijeme pogođena dubokim promjenama društva i kulture. Brojne obitelji svakodnevno se susreću s raznim izazovima i opasnostima. Mnoge obitelji, unatoč tim izazovima, ostale su vjerne temeljnim obiteljskim vrjednotama. Druge su zapale u probleme, nesigurnost i sumnju glede smisla i istine o bračnom i obiteljskom životu. Suvremena obitelj prolazi kroz duboku kulturnu krizu koja na različite načine potiče stilove života koji iskrivljavaju istinske obiteljske veze i vrjednote – rekao je kardinal Bozanić, no "usprkos krizi koja neumoljivo zahvaća suvremeni svijet na svim područjima života, te usprkos mnogim teškoćama i nesnalaženjima koja se primjećuju u suvremenom braku i obitelji, želja za obitelji i za obiteljskim vrjednotama i dalje živi, posebno među mladima".

­– Bračna je vjernost u ovom sekulariziranom društvu izložena velikim kušnjama zbog individualizma, slabljenja vjere i užurbanog načina života. Ali mi imamo tolike svijetle primjere bračnog i obiteljskog zajedništva u kojem se vrednuje susret, komunikacija, povjerenje, molitva, međusobno uvažavanje i otvorenost životu – rekao je Bozanić.

>> Čestitka Grabar-Kitarović: Prihvatili ste golem teret koji sa sobom donosi brojna iskušenja

Komentara 56

IV
ivicamaliračan
00:36 28.01.2015.

opet "napredni" po istom jeste dosadni ili selite ili s e prilagodite naša crkva naša duša

AM
amky1
21:25 27.01.2015.

Izdvojite dio bogatstva i pomozite obiteljima da otplate kredite, školuju djecu ... Trebamo rješenja, lako je stajati sa strane i samo prigovarati. Za to ne treba biti previše pametan.

Avatar Dameanu
Dameanu
01:43 28.01.2015.

Bravo virkom, odlican komentar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije