Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.03.2015. u 12:00

Milanoviću su mini izbori važni, želi razbiti defetizam koji su porazi uvukli u SDP

Veliki politički dvoboj dvojice dominantnih muškaraca – uličnog fajtera s Trnja Zorana Milanovića i autoritativnog bivšeg obavještajca Tomislava Karamarka – održat će se na Dan žena.

U nedjelju 8. ožujka građani će na biralištima u devet gradova i osam općina na prijevremenim lokalnim izborima birati nove/stare gradonačelnike, načelnike i vijećnike. Iako se radi o izborima u samo 17 gradova i općina, od kojih je jedino veće mjesto Dubrovnik, ipak će to za vladajuću koaliciju i oporbu biti odličan lakmus njihove trenutačne forme, a za dva najjača igrača, SDP i HDZ, i velika “anketa” za predstojeće parlamentarne izbore.

Karamarku su ovi mini lokalni izbori važni jer svoju stranku želi zadržati u pobjedničkom ritmu nakon četiri pobjede na izborima u nizu, a Milanović priželjkuje dobre rezultate na valu rasta popularnosti svoje vlade zbog nekoliko jakih poteza koje je povukla u posljednje vrijeme. Dobar rezultat Milanoviću je jako važan jer se u SDP nakon četiri gubitka izbora u nizu (dva europska, lokalnih i nedavno predsjedničkih) uvukao defetizam i izgubila vjera da je Karamarka i njegovu veliku koaliciju moguće pobijediti na parlamentarnim izborima. Izbori su važni i za HNS zbog toga što su na prošlim izborima u tih 17 gradova i općina ostvarili odlične rezultate – imali su i tri gradonačelnika: u Dubrovniku, Svetom Ivanu Zelini i Novom Marofu – pa je ovo prilika da dokažu kako unatoč lošem rejtingu mogu ponoviti dobar rezultat te zbog toga što silom žele dokazati da im odlazak Radimira Čačića nije naštetio.

Zanimljivo, u međuvremenu je k Čačiću pretrčao i gradonačelnik Novog Marofa... U dvoboj Milanović – Karamarko lider SDP-a ulazi s većim teretom na leđima jer na mini lokalnim izborima brani dva gradonačelnička mjesta (Rab i Hvar), a HDZ samo jedno. Na prošlim izborima HDZ-ov gradonačelnički kandidat pobijedio je samo u Korčuli, i to jedva jer je SDP-ov zaostao samo 76 glasova. Dan žena bit će stoga važan dan za naše političke alfa-mužjake.

>> Milanović komentirao nezaposlenost i ručao u studentskoj menzi

Komentara 13

UI
Uvijek_iskreno
12:11 05.03.2015.

Valjda će nakon njih Milanović konačno shvatiti da ga narod ne želi! Narod želi promjene!

EV
Evaluna0309
12:17 05.03.2015.

Jasno je tko pobjeđuje, onaj tko je pobijedio na eu izborima, lokalnim te predsjedničkim, a uskoro i parlametarnim. Vrijeme je za promjene, vrijeme je da na čelu ove države ponovno budu ljudi koji vole i cijene svoju zemlju i ljude koji ovdje žive. Ovo je samo još jedan nizu poraza SDP - a.

Avatar johny21
johny21
12:15 05.03.2015.

Dobra prilika da se nastavi pobjednički niz! Hvala Zorane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije