Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABAR KITAROVIĆ

'Neću dopustiti da se izvrće istina o Domovinskom ratu niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svj. rata'

kolinda grabar kitarović
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/11
01.03.2017.
u 13:58

Boraveći na području Požeško-slavonske županije, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Pakracu sudjelovala u obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u srijedu na obilježavanju 26. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu da neće dopustiti da se istina izvrće, da se blati i omalovažava Domovinski rat ni da se u njega uvlače metastaze iz 2. svjetskog rata.

Predsjednica je u Pakracu, obraćajući se okupljenim braniteljima i građanima, naglasila da neće dopustiti reviziju činjenica vezanih za Domovinski rat, a Domovinski rat, rekla je, temelji se na četiri činjenice. Prva je da je Hrvatska bila žrtva unutrašnje i vanjske agresije s pozicija velikosrpskog imperijalizma kojem je u to vrijeme punu potporu pružao jugoslavenski unitarizam; druga je činjenica da smo obranili i oslobodili svoju zemlju u časnom i pravednom oslobodilačkom ratu koji je temelj suvremene Hrvatske. Treća je činjenica, rekla je, da smo pobijedili "zahvaljujući zajedništvu i pomirbi pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ali u toj su pobjedi sudjelovali i domoljubi i pripadnici svih nacionalnih manjina i nemali broj Srba". Četvrta je činjenica da "nismo tražili ni uzeli ni pedlja tuđe zemlje, a za svoju slobodu podnijeli smo velike žrtve", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović istaknuvši da se širom Hrvatske nalaze velika stratišta i mjesta stradanja hrvatskog naroda.

"Neću stoga dopustiti da se istina izvrće, da se blati i omalovažava Domovinski rat niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svjetskog rata. Da se ustaški režim i antifašistički pokret koriste za sijanje nesloge. Treba li podsjećati da su i u tom ratu četnici počinili jezive zločine nad našim narodom. O tom razdoblju naše povijesti o uzrocima te tragedije o svim žrtvama i stradanjima treba utvrditi punu istinu, ali u slobodnoj i neovisnoj državi nisu nam potrebne podjele koje su nas skupo stajale", poručila je predsjednica Republike. 

Budućnost Hrvatske mora se temeljiti na gospodarskoj i demografskoj obnovi i to su temeljne zadaće državne politike, rekla je. Na kraju svog govora naglasila je da se Slavoniji treba posvetiti znatno veća pozornost u gospodarskoj i svakoj drugoj obnovi. 

Okupljenima u Pakracu na obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata obratili su se i župan požeško-slavonski Alojz Tomašević i ministar branitelja Tomo Medved.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas se prijepodne u Pakracu pridružila "Mimohodu pobjednika", a prije dolaska u Pakrac položila je svijeće pred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Bučju i Kusonjama. U Pakracu je zatim obišla Vojni muzej Domovinskog rata te Gradsku bolnicu. 

Boraveći na području Požeško-slavonske županije, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Pakracu sudjelovala na obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata.

Predsjednica Republike u Požeško-slavonskoj županiji boravi od utorka, kad je otvoren njezin privremeni ured u Požegi i ostaje, kako je planirano, do petka, 3. ožujka. To je osmo privremeno izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.  

>> Grabar-Kitarović: Hrvatska je tolerantna, marginalnim skupinama ne treba davati pozornost

>> Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila nastavak pritiska prema Rusiji i razgovor s Dodikom

Komentara 132

DU
Deleted user
14:16 01.03.2017.

bez lustracije..nikada necemo biti slobodni i normalni narod..samo nas batina..moze spasiti..sve su drugo kupovina vremena..nemoc..i neznanja..

OV
Ovozemaljski
14:13 01.03.2017.

Zivjela nam predsjednica. Bravo Kolinda, to se trazi, svaka cast. Bravooooo.

Avatar dott980
dott980
14:30 01.03.2017.

zovi samo zovi ❤

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije