Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARSEN Bauk:

Nećemo sudjelovati na službenoj komemoraciji u Jasenovcu, nego na komemoraciji SAB-e

22.04.2012., Jasenovac - Komemoracija u Spomen-podrucju Jasenovac u znak sjecanja na 67. obljetnicu proboja logorasa iz najveceg sabirnog i radnog logora u NDH, osnovanog u drugoj polovici 1941. Drzavni vrh odao je pocast ubijenima i prezivjelima.  Photo:
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
13.04.2017.
u 20:05

Naglasio je kako SDP neće sudjelovati u službenoj komemoraciji

Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk u četvrtak navečer je nakon sjednice Predsjedništva stranke izjavio kako će SDP 22. travnja sudjelovati na komemoraciji u Jasenovcu, koju organizira Savez antifašističkih boraca (SAB), ali neće sudjelovati u službenoj državnoj komemoraciji jer smatraju da postoje opravdani razlozi za bojkot te komemoracije.

"Sudjelovat ćemo 22. travnja na komemoraciji u Jasenovcu, u organizaciji SAB-e", rekao je Bauk.

Naglasio je kako SDP neće sudjelovati u službenoj komemoraciji, zato što smatraju da postoje opravdani razlozi židovskih organizacija, Srpskoga narodnog vijeća i antifašističkih udruga u Republici Hrvatskoj za bojkot te komemoracije.

Nećemo ići na službenu komemoraciju i zbog ponašanja vladajućih, prvenstveno u svezi ploče "Za dom spremni" u Jasenovcu i drugih događaja koje imamo u Hrvatskoj, poručio je Bauk.
Istaknuo je i kako je Predsjedništvo SDP-a najveći dio vremena posvetilo Agrokoru te radu SDP-ova info telefona.

O odgovornosti HNB-a nije hitio govoriti. "Ne bih ovom prigodom ulazio u raspravu s guvernerom Vujčićem", rekao je odgovarajući na upit o odgovornosti HNB dodavši kako su u vladi u kojoj je on bio član, neki drugi bili zaduženi i imali više informacija o radu HNB-a.

Po Baukovim riječima HNB je redovito izvješćivala Hrvatski sabor pa se sad može postaviti pitanje: koliko je jasno i koliko su dobro naglašavali to što sad govore.  "Bit će prilike i to analizirati", poručio je Bauk. Najavio je i kako će SDP sljedeći tjedan pokrenuti u Saboru opoziv ministra financija.

Na redovitoj sjednici Predsjedništvo SDP-a raspravljalo je večeras o aktualnom stanju, o obilježavanju 10. obljetnice smrti Ivice Račana, sljedećoj sjednici Glavnoga odbora, dogovor oko obilježavanja 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, te stanju u lokalnim organizacijama SDP-a.

>> SDP traži interpelaciju o radu Vlade zbog 'za dom spremni'

Komentara 27

BU
Bulaba
20:08 13.04.2017.

SAB, jesu to oni kojima je Mesić, a to je onaj koji sve zna o Jasenovcu, počasni predsjednik? Ah, kako prigodno.

DU
Deleted user
20:15 13.04.2017.

Predsjednik Sab-a rođen 1953 godine....vjerodostojno. Kao i njihova "istina" o Jasenovcu i popisu žrtava.

NE
Neo001
20:21 13.04.2017.

Ne bi ni bio umjesno da komunjare sudjeluju u Jasenovcu, gdje su nakon rata titovi zločinci pobili tisuće ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije