Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO U BANSKIM DVORIMA

Goran Marić: DUUDI će se transformirati u ministarstvo. Ne trebam ja ministarstvo, nisam najavio ostavku

 kovačić, marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
25.10.2016.
u 12:59

Plenković je Marića vidio kao osobu koja će biti zadužena za državnu imovinu, središnje urede, agencije i fondove.

Goran Marić neće podnijeti ostavku! Nakon što se cijelo jutro spekuliralo o njegovu napuštanju Vlade, dogodio se sastanak u Vladi sa svim ministrima, uključujući i sastanak Plenkovića i Marića. Izvor iz Vlade kazao nam je kako informacije o ostavci nisu točne te da će ministar Marić dobiti svoje ministarstvo.

Goran Marić kazao je kako je na sastanku odlučeno da će se DUUDI transformirati u ministarstvo.

- Najvjerojatnije sa mnom na čelu. Ne trebam ja ministarstvo - kazao je Marić i dodao da nije bilo nikakvih ucjena i da nije najavio ostavku.

Kazao je kako su razgovaarali o problemima upravljanja imovinom te da je prethodna vlada pokazala neučinkovitost u tom sektoru.

Da će Marić biti ministar, saznalo se tek kada je Andrej Plenković objavio listu ministara koju je poslao u Sabor. Kod svih ministara nalazilo se i ime ministarstva koje će voditi, no kod Marića nije bilo ministarstva. 

Plenković je Marića vidio kao osobu koja će biti zadužena za državnu imovinu, središnje urede, agencije i fondove, a Marić je očekivao da će se ''u hodu'' ustrojiti i odgovarajuće ministarstvo.

Petrov i ministri nisu imali informacija

Predsjednika Sabora Božu Petrova jutros su, nakon što je Jutarnji list objavio vijest o ostavci, pred Vladom dočekala pitanja o Goranu Mariću: 

– Ne znam je li podnio ostavku – replicirao Petrov, iznenađen pitanjem. 

Novinarima su ranije jutros također izjavili da ne znaju ništa o Marićevoj ostavci i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

>> Goran Marić: U 'hodu' će se formirati novo ministarstvo

Komentara 113

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:53 25.10.2016.

Počelo je, počelo... Kakav će to biti prizor kada na narednim izborima Plenković sa Ninom i Dalićkom krene po glasove birača.

KA
KaNiDora
10:40 25.10.2016.

Plenkoviću uzmi Stipu Mesića, on ti je dobar kadar

KE
KETI57
10:46 25.10.2016.

Gospodin Maric nije covjek od interesa. On nije Bozo Petrov. Plenkovic ce tek na slijedecim izborima vidjeti kakvu je gresku napravio skidanjem MARICA i Hasanbegovica sa funkcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije