Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.10.2014. u 15:30

I Slovenci Jankovića stalno istražuju i optužuju, ali on izbore u Ljubljani dobiva

Politička budućnost Zagreba u rukama je policije i USKOK-a. Samo njihov stopostotni uspjeh u optužbama protiv Milana Bandića za korupciju – a to u ovome trenutku znači njegovo pritvaranje, podizanje optužnice u najkraćem mogućem roku i na kraju osuđujuću presudu – može Bandića skinuti s vlasti u glavnom gradu Hrvatske. Poskliznu li se na bilo kojoj od ovih stepenica, za staviti je ruku u vatru da će Bandić biti doživotni gradonačelnik Zagreba.

Većina Zagrepčana već je na izborima rekla da im ne smeta gradonačelnik koji se njihovim novcem razbacuje kao pijani milijarder (imamo javne zahode vrijedne 1,5 milijuna kuna), stalno vodi sumnjive poslove (izmjene GUP-a, pročistač voda, Krašograd...), a Zagreb trajno obilježava neukusom (“uređenje” Mesničke).

Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu ovo je prvi veliki slučaj koji se vodi pod njegovom dirigentskom palicom. Sudeći po Bandićevoj političkoj snazi i utjecaju, veći neće ni imati u karijeri. Ne odradi li Cvitan svoj posao savršeno, imat ćemo isto što i Slovenci s novim/starim gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem. I Janković je bio pod istragom, policija ga je privodila zbog sumnji u korupciju, protiv njega se podigla optužnica za prodaju gradskog zemljišta, optuživalo ga se za korupciju i sumnjive račune. Sve te istrage i optužbe vuku se nekoliko godina, a rezultat je dobiven početkom ovog mjeseca kad je Janković na izborima u Ljubljani dobio 64 posto glasova.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Birači ga vole: Svi Bandićevi izborni trijumfi i poraz od Josipovića

Komentara 4

ZO
zoom
15:51 21.10.2014.

ako bandiću ništa ne uspiju dokazati, onda moraju po svim osnovama odgovarati oni koji su ovaj progon pokrenuli i vodili!

AP
apolon
15:59 21.10.2014.

Režimska pera u očekivanju pokretanja kaznenog progona oštre se...???

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
19:54 21.10.2014.

Jadna je zemlja kojoj je politička budućnost u rukama policije! Problem budućnosti Zagreba i Hrvatske ipak nije u rukama g. Bandića, već u rukama onih koji su nekritički donosili zakone u prilog jačanju vlasti lokalnih čelnika. Zapravo, svaki od tih čelnika imao je i ima priliku raditi kao i g. Bandić, a razlika je samo u mjerilu, jer je Zagreb najveći grad u Hrvatskoj. Sjetimo se samo razloga zaosnivanje Zagrebačkog Holdinga: smanjivanje troškova upravljanja. A pokazalo se da je glavni razlog bio u koncentraciji financijskih sredstava kojima direktno ili direktno upravlja samo jedan čovjek i to gotovo bez kontrole nad sobom. A nda to zovu populizmom, a zapravo je čista diktatura kojom se kupuje jedina preostala nadzorna institucija, a to je Skupština grada čiji zastupnici žive od članstva u Skupštini, ne daju svoju skupštinu, a "šerif" sve lakše (s manjim sredstvima) manipulira sve manjim dijelom izbornog tijela koji uopće izlazi na izbore. Zato će svaki godišnji proračun proći i šerif će ostati na vlasti, ako ga ne uklone policija, USKOK i Sud. E, to zaista nije demokratski način razrješavanja lokalnih čelnika uprave (i samouprave (kao ono: Kosova (i Metohije)).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije