Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika promjena

Ne spremajte zimske kapute: Nakon sunca dolazi – snijeg!?

snijeg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
21.02.2017.
u 09:57

Donosimo sedmodnevnu prognozu vremena s internetskih stranica Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Još ne spremajte zimske kapute!

Iako smo proteklih dana mogli uživati u šetnjama po lijepom i sunčanom vremenu te je već "zamirisalo" na proljeće, za vikend koji nam slijedi meteorolozi imaju loše vijesti te se čak u nekim dijelovima Hrvatske prognozira i novi – snijeg.

Donosimo sedmodnevnu prognozu vremena s internetskih stranica Državnog hidrometeorološkog zavoda:

Zagreb

Meteorolozi DHMZ-a za danas najavljuju kišu uz minimalnu temperaturu od 0 stupnjeva, dok će ona maksimalna iznositi ugodnih 14 stupnjeva. Do petka ćemo još uživati u maksimalnih 15 stupnjeva, uz jutra koja neće ići ispod nule. No, u petak dolazi do promjene vremena te se čak najavljuje i snijeg (vjerojatno na Sljemenu). Temperatura bi i u petak cijeli dan trebala biti iznad 0, a maksimalna bi se čak trebala "popeti" do toplih 16 stupnjeva. Prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak kaže da će jutra biti "ispod nule", dok će maksimalna temperatura biti od 6 stupnjeva Celzijevih u nedjelju do 10 stupnjeva u ponedjeljak.

Split

U dalmatinskom "glavnom gradu" Splitu danas i sutra trebali bismo uživati u sunčanom vremenu uz maksimalnu temperaturu od 12 Celzijevih stupnjeva. Do promjene vremena dolazi u četvrtak kada će početi padati kiša, a u subotu će ona biti već i obilnija. U nedjelju i ponedjeljak ponovno će zasjati sunce. Maksimalna temperatura svih sedam dana neće se bitno mijenjati te će iznositi od 10 stupnjeva danas do 13 stupnjeva u četvrtak.

Foto: DHMZ

Rijeka

Rijeku do četvrtka očekuje oblačno vrijeme, a sutra i prekosutra bit će i kiše, uz maksimalnu temperaturu od 11 stupnjeva Celzijevih. U petak i subotu bi, vjerojatno u višim dijelovima oko Rijeke, mogao pasti snijeg, dok nedjelja i ponedjeljak ponovno donose sunčano vrijeme. Najhladnije jutro očekuje se u nedjelju (1 Celzijev stupanj), najtoplije će biti u četvrtak (7 stupnjeva), dok će se maksimalna temperatura u sedam dana kretati od 8 stupnjeva u subotu i nedjelju do 11 stupnjeva u četvrtak i petak.

Osijek

Najveću promjenu u temperaturi u ovih sedam dana doživjet će stanovnici Osijeka. Oni će se do petka "grijati" na maksimalnim temperaturama od 13 stupnjeva danas, do čak 18 stupnjeva u petak, uz promjenjivo vrijeme (danas i u petak moguća je kiša). Za vikend slijedi veliki pad temperature koja će se ujutro spustiti ispod nule, a maksimalna će doseći "mršavih" 6 stupnjeva Celzijevih. Slične vremenske prilike Osječani će imati u nedjelju i ponedjeljak.

Foto: DHMZ

>>VIDEO Ovako Dalmatinac u Njemačkoj čisti snijeg

>>Ispod snijega provela je 58 sati: 'Bio je mrkli mrak, jeli smo snijeg'

Komentara 6

ZO
Zonasumraka4
11:36 21.02.2017.

Nevjerojatno,šta ovi mediji rade...tulci nikako da shvate da sedmodnevna prognoza DHMZ-a uopće nije prognoza koju radi meteorolog nego računalo.....

UR
ured11
11:34 21.02.2017.

Nije li izvan pameti snježne padavine usred zime najaviti kao lošu vijest!

Avatar istovari
istovari
10:32 21.02.2017.

Napišite da stiže smak svijeta....možda netko i u to povjeruje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije