Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HRVATSKE ŠUME

Ivan Pavelić: Ne odričem se bonusa od 2,3 milijuna kuna, a ugovor je poslovna tajna

Ivan Pavelić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
29.07.2016.
u 15:21

'Članci ugovora su takvi kakvi jesu. Je li to moralno? Pitanje morala je vrlo široko'

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić danas je u Vinkovcima rekao kako se ne odriče bonusa od 2,3 milijuna kuna koji je ugovoren i preciziran u njegovom ugovoru.

- Ne odričem se ničega ali je otvoren prostor za razgovore s mjerodavnima da sjednemo i razgovaramo i vidimo koje je kompromisno rješenje, rekao je Pavelić.

Prokomentirao je i inspekcijske nalaze o kojima pišu mediji navodeći kako je svaki inspektor samostalan i da su se ponašali u skladu s njihovim nalazima. Tvrdi kako izvješća koja su slana ministru nisu dolazila do Uprave Hrvatskih šuma te da ako je bilo ikakvih nepravilnosti da im je trebalo proslijediti kako bi ih ispravili i proveli stegovne mjere. Osvrnuo se i na optužbe sindikata kao i na smanjenje broja vozila u Hrvatskim šumama rekavši kako su one neutemeljene ali i da poduzeće i sada ima prevelik broj vozila.

- Od kako smo uveli daljinsko praćenje kretanja vozila polako se smanjuje broj prijeđenih kilometara. Samo za prvih šest mjeseci ove godine napravili smo manje 1,2 milijuna kilometara pri čemu smo odradili sav svoj posao. S sadašnjim brojem zaposlenika Hrvatske šume obavljaju veći posao nego prije, rekao je Pavelić govoreći u svoju obranu.  

Za svoj ugovor, koji mu jamči milijunski bonus, rekao je da nije tajan ali da je poslovna tajna te da je njegov ugovor barem pet puta pokazivan.

- Članci ugovora su takvi kakvi jesu. Je li to moralno? Pitanje morala je vrlo široko. Ako netko uspije zaraditi neki novac koji do tada nije io zarađen onda ta osoba ima pravo na nagradu za to. Ta nagrada se zove plaća, bonus… Pitanje moralnosti je i visina naših plaća tako da su to stvari koje nije baš tako jednostavno za definirati, rekao je Pavelić. 

>> Nadzorni odbor: Nismo znali za bonuse

Komentara 27

BO
bojuki1
15:46 29.07.2016.

U Hrvatske šume trebaju ući pnuskok i dorh, ali partijski represivni aparat miruje i gleda kako sdp kadrovi u miru pljačkaju državnu tvrtku.

PA
pavel1001
15:45 29.07.2016.

trebao bi ti raditi za 3000 kn uhljebu jedan bezobrazni,da vidiš kako ljudi preživljavaju.Pa ovom bezobrazluku nema kraja!

ST
stefj
15:46 29.07.2016.

Ovo je tipičan primjer ja tebi, ti meni koji je tako prisutan u našoj politici. Kako je Pavelić dao Jakovini (Milanoviću), tako mu je ovaj vratio kada je došao na vlast. Našim novcem, naravno... Sve čisto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije