Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojni Poljaci

'Ne bojte se!' Gotovo 100.000 osoba na Danu svetog Ivana Pavla II. u Vatikanu

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.10.2016.
u 12:55

"Draga braćo i sestre, prije točno 38 godina, gotovo u isti ovaj sat, na ovom trgu, odjekivale su riječi (Ivana Pavla II.) upućene cijelom svijetu..."

Deseci tisuća osoba, među kojima brojni Poljaci na nacionalnom hodočašću, prisustvovali su općoj audijenciji pape Franje u Vatikanu u subotu, na Dan svetog Ivana Pavla II.

"Draga braćo i sestre, prije točno 38 godina, gotovo u isti ovaj sat, na ovom trgu, odjekivale su riječi (Ivana Pavla II.) upućene cijelom svijetu: 'Ne bojte se, otvorite širom vrata Kristu'", podsjetio je Papa.

Te riječi Ivana Pavla II. tijekom mise ustoličenja 22. listopada 1978. toliko su obilježile njegov pontifikat da je Crkva zadržala datum 22. listopada za proslavu Dana poljskog Pape, proglašena svetim 2014.

Smatra se da je podrška Ivana Pavla II. znatno doprinijela jačanju oporbenog pokreta Solidarnost u komunističkoj Poljskoj i kasnijem rušenju komunizma u istočnoj Europi, a njegova poruka 'Ne bojte se' imala je važnu simboličku ulogu u tom procesu.

U subotu je Trg Sv. Petra bio prepun ljudi, 100.000 prema procjeni vatikanske žandarmerije, sve do Vie della Conciliazione preko puta bazilike.

U gomili je bilo više tisuća Poljaka koji su u Rim došli u sklopu nacionalnog hodočašća povodom 1050 godina od pokrštavanja Poljske.

>> Hoće li Papa sljedeće godine u Sloveniju?

Komentara 2

DU
Deleted user
13:31 22.10.2016.

Čovjek koji je svojom dobrotom sudjelovao u rusenju zločinačkog komunizma.

Avatar Parousia
Parousia
14:33 24.10.2016.

Kako je to ljepo neka mu je laka zemljica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije