Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela regionalizacija Hrvatske?

Natpis 'Dobrodošli u Osječku regiju' postavljen kod Vinkovaca

Danas je kod Vinkovaca osvanuo natpis 'Dobrodošli u Osječku regiju'
Foto: Branimir Bradarić
29.04.2016.
u 16:15

Građanima nije jasno radi li se o nekoj nenamjernoj grešci, s obzirom da je natpis postavljen u srcu Vukovarsko-srijemske županije, ili pak nema greške

Tijekom današnjeg dana mnogi vozači ostali su po malo zbunjeni nakon što su na državnoj cesti, na izlazu iz Nuštra prema Vinkovcima, ugledali veliki jumbo plakat na kojem stoji natpis: Dobrodošli u Osječku regiju! Uz natpis stoji i grb Grada Osijeka.

Građanima nije jasno radi li se o nekoj nenamjernoj grešci, s obzirom da je natpis postavljen u srcu Vukovarsko-srijemske županije, ili pak nema greške.

Naime, neki od građana koji su nam ukazali na plakat sigurni su kako se ne radi o grešci na terenu nego da je to pokazatelj kako se tiho ali sigurno radi na dugo najavljivanoj regionalizaciji Hrvatske.

Prema tim idejama podjela Hrvatske na županije bi nestala nego bi zemlja bila podijeljena na nekoliko regija. Istok Hrvatske postao bi dio regije koja gravitira prema Osijeku.

>> 'Moje pjesme, moji snovi' prvi u Hrvatskoj pjevaju hrabri Osječani

>> Hologram J. J. Strossmayera u čast utemeljitelja Akademije ispred NSK

Komentara 7

R0
R00kie
16:32 29.04.2016.

hehehe uhljebi se boje jer ako smanje broj zupanija morat ce u privatni sektor gdje se placu mora zaradit

Avatar delminium
delminium
16:42 29.04.2016.

A u vijesti majko mila pa gdje ju pronadjoste.

LI
list68
18:29 29.04.2016.

Hrvatsku i treba što prije "regionalizirati", na povijesne regije. Što se tiće ovoga plakata, on je trebao biti postavljen na ulazu u Slavonsku regiju. Svaka privatna tvrtka, bila ona podružnica neke "Zagrebačke, Splitske tvrtke, na području Slavonije, porez treba plačati u Osiječku blagajnu.One državne tvrtke, plačaju porez u Zagreb, a on se onda treba podijeliti na sve regije, a ne ostati u Zagrebu. Istini za volju Zagrebu to ni ne treba, jer večina "privatnih" tvrtki, gravitira prema Zagrebu. A ostalim regijama bi taj novac itekako dobro došao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije