Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić

'Natjerat ću premijera da dolazi na posao u šest sati, a ne kao do sada u podne'

Milan Kujundžić predstavio svoj program
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/18
30.11.2014.
u 15:46

Pored himne, zastave i grba Kujundžić planira uvesti i državno geslo: "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto", što su riječi prvog predsjednika Franje Tuđmana. Svake će godine barem jednom podnositi izvješće naciji, predsjednički ured će raditi 24 sata dnevno, a on 18 sati

Milan Kujundžić predstavio je svoj opširan predsjednički program "Spas za Hrvatsku" koji je preduvjet za stvaranje njegove "Nove Hrvatske". Pred nekoliko stotina svojih simpatizera i nešto znatiželjnika, Kujundžić je u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog više od sat vremena govorio o potrebnim političkim, gospodarskim i društvenim promjenama. Sebe je pozicionirao kao čovjeka koji se brine o potrebama naroda za razliku od svoji glavnih konkurenata, Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović, koje je ocrtao kao poslušnike raznih stranačkih, gospodarskih i međunarodnih lobija. Osuo je paljbu po političkim elitama.

-Nema ni lijevih ni desnih. To su samo interesne grupacije koje varaju hrvatski narod, rekao je Kujundžić za vodeće političke stranke.

Ustvrdio je da će natjerati premijera, bez obzira iz koje stranke bude, da dolazi na posao u šest sati, a ne u podne kao što dolazi sadašnji premijer Milanović. Želi postići dogovor sa svim strankama, a ako to ne uspije onda će taj problem staviti na referendum. Najviše je pljeska dobio kada je rekao da Hrvatska počiva na temeljima Domovinskog rata, a ne ZAVNOH ili nekog drugog događaja iz prošlosti. Kasnije je pojasnio da to ne znači izbacivanje antifašizma jer se "povijest ne može izbaciti te da je antifašizam samo jedna epizoda iz povijesti".

Pored himne, zastave i grba Kujundžić planira uvesti i državno geslo: "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto", što su riječi prvog predsjednika Franje Tuđmana. Svake će godine barem jednom podnositi izvješće naciji, predsjednički ured će raditi 24 sata dnevno, a on 18 sati. Zalaže se za pojednostavljivanje raspisivanja referenduma. Planira uvesti i Dan nacionalnog referenduma kada bi se građani izjašnjavali o raznim pitanjima koja ih tište. Optužio je bivšeg i sadašnjeg predsjednika Stipu Mesića i Ivu Josipovića da su "na neki način" sudjelovali u korupciji jer su pred njom zatvarali oči.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Državna administracija ne smije tražiti od građana nijedan dokument koji je sam izdala. Dužna ga je sama nabaviti. Obećava u roku dvije godine napraviti potpunu informatizaciju državnog aparata.

Gospodarski program mu je opširan kao da se kandidirao za predsjednika vlade. U njemu spominje razvoj poduzetništva, europske fondove, industrijalizaciju pa čak i gradnju autoceste do Dubrovnika. Protivi se monetizaciji ili, kako on to zove, rasprodaji autocesta i drugih strateških poduzeća. Na pitanje je li to sve uvertira u uvođenje predsjedničkog ili polupredsjedničkog sustava, Kujundžić je odgovorio da stvari ne treba gledati tako usko. Tvrdi da predsjednik može utjecati i na one političke procese za koje nema izravne ovlasti.

U govoru je posebno naglasio da je predsjednik najodgovorniji čovjek u državi te da je zaslužan ili kriv za sve dobro i za sve loše što se dogodi u zemlji.

Kujundžić je uvjeren da jedino on može izvući Hrvatsku iz krize jer je radišan, istinoljubiv i nepotkupljiv.

- Predsjednik mora sve znati i prozvati sve koji ne rade dobro. On mora biti osoba koja se ne boji nikoga nego Boga i hrvatskog naroda, zaključio je svoj govor Kujundžić. Na skupu se mogla vidjeti i poznata zviždačica Vesna Balenović koja nam je rekla da je sada ponovo u Kujundžićevom timu.

>> Gospođa Kolinda nije izvorni kandidat HDZ-a ni hrvatskog naroda, ona nema izgleda

Komentara 277

Avatar Jose Bielich
Jose Bielich
16:03 30.11.2014.

Svaka čast, Kujundžiću! Tako to radi pravi kandidat hrvatskog naroda!

IN
Ignorantia_Nocet
15:57 30.11.2014.

Svaka čast, napokon konkretne stvari! Nikad nisam bio sklon ljevici, a hdz me razočarao i razočarava i dalje.Na ovim izborima napokon imam kome dati glas, a to ste vi!

FU
fullmax
16:01 30.11.2014.

Bravo Kujundzicu, glasam za tebe. Ti si jedini iskren.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije