Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMELJNI KOLEKTIVNI UGOVOR

Nastavljeni pregovori Vlade i sindikata javnih službi

Čelnici sindikata javnih službi
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
24.02.2017.
u 09:21

'Pregovarači će pokazati pravo lice i namjeru'

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nastavljeni su u petak ujutro pregovori Vlade i sindikata o Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) u javnim službama, a danas se očekuje postizanje dogovora o pregovaračkom protokolu kojim se definiraju teme pregovora.

Uoči sastanka predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić izjavio je novinarima kako očekuje da će pregovarači danas pokazati pravo lice i namjeru.

Želim i vjerujem da ćemo potpisati pregovarački protokol, ali i TKU na period na koji se dogovorimo kako bi to bio dobar zalog uspješnom socijalnom dijalogu i kako bi svi naši članovi, a i svi zaposlenici u javnom sektoru, bili sigurni, rekao je Babić.

Predsjednik Školskog sindikata Preporod Željko Stipić očekuje nakon potpisivanja pregovaračkog protokola "konačan početak pregovora" o TKU-u.

Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako su unutar sindikalne scene razmirice sporedne i da će vjerovatno ostati i nakon pregovora, no da je bitno s Vladom riješiti problem.

Započinjanju pregovora nada se i predsjednica Sindikata u kulturi Ljubica Pilić iako dvoji da će biti dovršeni do 13. ožujka, kada istječe produžena primjena pravnih pravila za TKU.

Temeljni kolektivni ugovor za javne službe odnosi se na zaposlene u obrazovanju, znanosti, zdravstvu, socijalnoj skrbi i kulturi i obuhvaća oko 180.000 zaposlenika.

>> Sindikati će tražiti 13. plaću za javne službe, u srednjim školama spremni su za štrajk

>> Sindikati zastupnicima: Ne usvajajte Zakon o poticanju iseljavanja!

Komentara 2

NE
nevjerujženikojalaže
10:03 24.02.2017.

sindikati su donekle uspješni samo u javnom sektoru. s druge strane, u realnom sektoru dogodio se egzodus radno sposobnog stanovništva, zašto je to tako ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije