Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baština

Nastavak obnove kuće u kojoj je stvarala Ivana Brlić-Mažuranić

ivana brlić mažuranić kuća
Foto: Vedran Balen
26.05.2016.
u 16:26

Cilj projekta je da taj znameniti kulturni spomenik postane dostupan svim posjetiteljima, kako bi mogli vidjeti prostor u kojem je poznata književnica stvarala svoja najveća djela

Nakon što je krajem prošle godine završeno uređenje fasade, ovih su dana nastavljeni radovi na obnovi obiteljske kuće Brlić u Slavonskom Brodu.

Tako su prvi primjerci namještaja koji su pripadali ovoj obitelji poslani na restauraciju. Grad je 2011. godine otkupio kuću od nasljednika Ivane Brlić-Mažuranić, nakon čega je kroz trogodišnji projekt Ministarstva kulture za njezinu obnovu odobreno 975 tisuća kuna. Tim su novcem financirani radovi obnove krovišta te istočnog i južnog pročelja kuće.

Cilj projekta je da taj znameniti kulturni spomenik kao trajno turističko dobro postane dostupan svim posjetiteljima, kako bi mogli vidjeti prostor u kojem je poznata književnica stvarala svoja najveća djela. 

>>Država podupire obnovu kuće Ivane Brlić Mažuranić

Komentara 2

SA
samoborka
18:01 26.05.2016.

jako lijepo sređeno i jako lijepa zgrada. Bravo Slavonski Brod, samo nastavite u tom smjeru.

DU
Deleted user
20:52 26.05.2016.

da li je Ivana preživjela komunističko preslagivanje školstva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije