Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET S ISLAMSKOM ZAJEDNICOM

Krstičević: 'Naši vojnici se iz prve ruke mogu susresti s izvornim islamom, najbolji način da se razbiju neki strahovi'

vojarna, damir krstičević
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
22.02.2017.
u 17:49

'Svakodnevno dobivamo pohvale o našim vojnicima angažiranim u mirovnim misijama od naših partnera iz NATO saveza'

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom susreo se s predstavnicima Islamske zajednice predvođenim muftijom Azizom ef. Hasanovićem, stoji u službenom priopćenju.

Tom prigodom ministar Krstičević istaknuo je kako je višegodišnja suradnja Oružanih snaga s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj prešla granice uobičajene suradnje i prerasla u partnerski i prijateljski odnos.

„Svakodnevno dobivamo pohvale o našim vojnicima angažiranim u mirovnim misijama od naših partnera iz NATO saveza. Tijekom boravka u Afganistanu i osobno sam se uvjerio kako hrvatski vojnici uz svoju profesionalnu dimenziju pokazuju i jednu dozu ljudskosti i razumijevanja za domicilno stanovništvo u Afganistanu.  

Uz prezentiranje temelja islama, naši vojnici se u džamiji mogu iz prve ruke susresti s izvornim islamom, što je najbolji način da se razbiju neki strahovi ili eventualne predrasude o islamu i islamskoj kulturi“, rekao je ministar Krstičević.

Muftija Hasanović istaknuo je kako izvrsna suradnja s MORH-om i OS RH može biti primjer drugim zemljama.“Drago nam je ako smo takvoj pozitivnoj slici o hrvatskom vojniku pridonijeli našim savjetima“, rekao je muftija Aziz ef. Hasanović.

Predavanje o islamskoj kulturi i vjerskim običajima dio je obuke pripadnika OS RH, koji se upućuju u operacije potpore miru. Zahvaljujući tom konceptu pripadnici OS RH prepoznati su u misiji kao kulturološki i vjerski obazrivi i tolerantni  te svjesni specifičnosti okruženja u kojem izvršavaju svoje zadaće.

>> 'Američki ministar obrane iznimno cijeni hrvatsku vojsku'

>> Hrvatska za vojsku mora dati još 2,8 milijardi kuna godišnje

Komentara 9

GO
gooniegoogoo
18:19 22.02.2017.

dragi naš Krstičeviću i Hasanoviću samo bi vas htio pitat šta se niste našli u Maoči? pokažite nam tamo kako to funkcionira suživot, razumijevanje i tolerancija i naučite nas sve o miru i ljubavi, molim vas. Poslje možete svratit u Sarajevo na pivo.

IB
ibiza
19:24 22.02.2017.

pa vise i nemas gdije ni pivo popiti u Sarajevu ,greska ima ali bez alkohola ....

MA
marijaqwer
19:28 22.02.2017.

Dobro je da se naši vojnici upoznaju sa mentalitetom i kulturom zemlje u koju odlaze. Još je potrebnije da migranti iz tih zemalja budu upoznati sa našim društvenim vrijednostima i našom katoličkom vjerom. Ovako izgleda da se samo mi prilagođavamo njima , a oni nas iskorištavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije