Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji negoduju:

Naša djeca će u vrtić morati na drugi kraj grada

23.11.2015 Karlovac - Grad Karlovac donio je odluku o zatvaranju djecjeg vrtica Bubamara zbog cega je doslo do burnih reakcija kod roditelja. Na slici roditelji djece korisnika vrtica Mihajlo Dejanovic i Morana Lapatić Barjaković.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
24.11.2015.
u 23:30

Karlovački vrtić bit će zatvoren jer ne ispunjava standarde

Nemamo ništa protiv da se u Karlovcu grade novi vrtići, dapače! Za to smo i da se poštuju standardi, ali način na koji nam zatvaraju vrtić Bubamara u Novom centru u najmanju je ruku neprimjeren. Šuškalo se još u kolovozu o tome, ali su nam govorili da to nije istina, a onda smo prije tjedan dana na oglasnoj ploči ugledali obavijest da se naš vrtić potpuno zatvara jer je u prizemlju stambene zgrade i ne zadovoljava više propisane standarde za smještaj vrtićke djece te da s prvim danom prosinca naša djeca postaju polaznici vrtića Švarča. Na drugom kraju grada! A baš su neki roditelji, inače sa Švarče, prije tjedan dana dobili premještaj djece sa Švarče u Novi centar! Potpuno apsurdno – kaže nam Morana Lapanja Barjaković, Karlovčanka čije dijete pohađa vrtić Bubamara.

Pješice do Švarče?

Nitko nije s roditeljima 40 mališana, koliko ih pohađa taj kvartovski vrtić, prije odluke razgovarao kako bi pokušali pronaći neko rješenje, već je razgovor u gradskoj upravi dogovoren za srijedu, pet dana prije seljenja djece, i to, misle roditelji, jer je slučaj došao do medija.

– U nekim slučajevima roditelji nemaju automobile ili bake dolaze s Banije po djecu u Novi centar pješice, a teško da će sada pješačiti do Švarče. Uostalom, da smo prije upisa znali da će se vrtić zatvarati, možda neki roditelji ne bi uopće računali na Bubamaru. Niz je problema koji su se mogli riješiti samo da je netko na vrijeme s roditeljima razgovarao. Ovako smo dovedeni pred gotov čin – dodala je Morana L. Barjaković.

S njom se slažu svi roditelji, ali i stanovnici zgrade koji su potpisali peticiju protiv iznenadne odluke Grada. Među njima je i Mihajlo Dejanović, roditelj i stanar zgrade, koji je također šokiran odlukom. Vrtić je smješten u dvije prostorije, to su poslovni prostori u prizemlju zgrade sagrađene prije 30 godina, a zatvara se s krajem studenoga. Zbog neadekvatnog prostora zatvoren je i vrtić Ledo, smješten u vili u centru grada, a njihovih pedesetak mališana preseljeni su u novouređeni vrtić Gaza. I dok roditelji mališana iz Bubamare negoduju zbog preseljenja na Švarču, u tamošnji će vrtić s početkom prosinca i stotinu djece iz montažnog vrtića Rakovac. Njihovi roditelji vesele se radovima jer sadašnji je vrtić dotrajao, vlažan i neadekvatan.

Dva nova vrtića

– Njega ćemo srušiti i u 2016. sagraditi potpuno novi vrtić, pa će tamo moći ići 150 mališana. Karlovac je posljednjih godina jedinstven u Hrvatskoj po ulaganjima u vrtiće: sagrađeni su novi vrtići na Turnju i Švarči, Gaza je potpuno obnovljena, a u novi vrtić na Rakovcu ulažemo 16 milijuna kuna. Razumijem revolt roditelja iz Bubamare, ali moramo poštovati standarde. Pokušat ćemo naći rješenje za roditelje koji nemaju prijevoz. Vjerojatno ćemo ih mi voziti ili će djeca biti smještena u neke bliže vrtiće – kazala je Andreja Navijalić, pročelnica Odjela društvenih djelatnosti u Gradu Karlovcu.

>> Gradonačelnik: 'Nije pao strop, samo smo skinuli ploče, jer smo tražili od kuda curi voda'

Komentara 2

OK
okus
07:41 25.11.2015.

Naravno nema love za našu djecu. Ali ima zato za terorističku. I hrane i odjeće i igračaka i novaca.

OK
okus
07:42 25.11.2015.

A mi zapostavljamo kao obiteljske vrijednosti. Tako " naše" muftije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije