Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovčanin u Vukovaru

Napravio laboratorij za proizvodnju droge u unajmljenoj kući

laboratoriji,droga,marihuana
Foto: ilustracija
01.09.2015.
u 14:03

Pronađena JE 71 sadnica marihuane 49 sjemenki za dalju sadnju, 2.423 kilograma ubrane marihuane, 14 grama amfitaminske droge, digitalna vaga, 3 680 kuna, 1500 srbijanskih dinara…

Tijekom proteklog vikenda vukovarska policija je na području grada otkrila pravu malu ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane čiji je vlasnik bio D.M. (32) iz Vinkovaca. Prema riječima voditelja Odjela kriminaliteta droga PU Vukovarsko-srijemske županije Gorana Lovrića prilikom pretraga stana i drugih prostorija koje je koristio D.M. pronađena 71 sadnica marihuane 49 sjemenki za dalju sadnju, 2.423 kilograma ubrane marihuane, 14 grama amfitaminske droge, digitalna vaga, 3 680 kuna, 1500 srbijanskih dinara

Uz sve to u podrumu kuće u Vukovaru, koju je u ožujku ove godine unajmio D.M., pronađen je pravi laboratorij opremljena za proizvodnju marihuane. Po riječima Lovrića zidovi te prostorije bili su obloženi pvc folijom, instalirana je bila umjetna rasvjeta kojom je stvorio potrebne klimatske uvjete. Postavljanjem samostojećih ventilatora osigurao je strujanje zraka u prostoriji kao i prozračivanje prostorije.

Postavljeni su i odvlaživači kojima je kontrolirana temperatura zelje i vlaga, digitalni termostat, tekuća umjetna gnojiva, ali i vremenske regulatore kojima su se uvjeti u prostoriji mogli kontrolirati i dok nikoga nije bilo u kući. Uz sve to policija je pronašla i zapise u kojima je D.M. bilježio sve korake proizvodnje u svome laboratoriju. Prema procjenama policije u opremanje ove laboratorije uloženo je oko 30.000 kuna.

– Vrijednost zaplijenjene droge, koja je proizvedena, iznosi oko 40.000 kuna. Procjenjujemo kako bi uzgojem stabljika proizveo 20 kilograma marihuane koja bi na ulici imala vrijednost od oko 300.000 kuna, istakao je Lovrić. Dodao je i kako je D.M. od ranije poznat policiji te da je poslije ovoga slučaja protiv njega podignuta kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju, promet i prodaju droge.

>> Zaplijenili veću količinu droge na festivalu Momento Demento

Komentara 4

DE
demoniac
16:45 01.09.2015.

Tih 1500 dinara mu je značajna suma :-p

DJ
djurex
14:31 01.09.2015.

sve ok..ali uvijek neki sitni igraci..ili tko je sebi posadio ili dvadesetak stabljika..gdje su veliki kriminalci??

NI
nikola137822
19:37 01.09.2015.

2423 kilograma????? da se vi niste malo za j e b a l i????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije