Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Deur:

'Nama upravljaju dezerteri i kukavice koji nisu željeli ovu domovinu'

Varaždin spomenik pume
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/18
23.04.2014.
u 14:26

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije kritizirao je vladajuće strukture prilikom otkrivanja spomenika 7. gardijskoj brigadi "Puma" u Varaždinu.

– U ovo današnje vrijeme svakodnevno smo izloženi napadima kukavica i dezertera koji svim silama žele umanjiti vrijednost Domovinskog rata te omalovažavati hrvatskog branitelja. Sve to da bi se skrenula pažnja sa siromaštva i kriminala, koji su sve prisutniji u našoj državi. Svojim postupcima pokušavaju poraziti narod, staviti ga u ropstvo te mu oduzeti svaku vjeru i nadu. Došlo je vrijeme da smo mi ti koji moramo ponovo preuzeti odgovornost i reći dosta je toga. Dosta je toga da s nama upravljaju dezerteri i kukavice koji nisu željeli ovu domovinu i koji je ni danas ne vole, kao što smo je mi hrvatski branitelji voljeli još 91. godine. Mnogi naši prijatelji dali su živote za hrvatsku državu i tu domovinu krvlju izgrađenu mi smo predali političarima s punim povjerenjem, nadajući se da će je oni znati pošteno voditi, kao što smo je mi pošteno branili – izjavio je u Varaždinu Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije.

Gotovina: 7. gardijska je sudjelovala u svim ratnim operacijama

Na svečanom otkrivanju spomenika 7. gardijskoj brigadi "Puma" bili su prisutni i generali Ante Gotovina, Damir Krstičević, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Tomo Medved i Željko Sačić.

– Odali smo počast legendarnoj, jednoj od najboljih hrvatskih brigada, iako kao ministar ne smijem favorizirati nijednu. Najmanje su ratovali na domicilnom području, bili su na svim ratištima diljem Hrvatske i dali su velike žrtve – kazao je Fred Matić, ministar branitelja, dok je general Gotovina bio zadovoljan izgledom pume, izvajane iz dalmatinskog kamena.

– Ne smijemo zaboraviti da je 7. gardijska brigada sve svoje vrijeme bila na južnom sektoru, zborno područje Split, i sudjelovala u svim ratnim operacijama – rekao je Gotovina.  

>>Novi šef Zbora gardijskih brigada: 'Naša stranka je – Hrvatska'

>>Za razliku od ratne, ova će puma biti mirna i spokojna

Komentara 96

DE
Dejan1000
14:36 23.04.2014.

Trenutno su u Hrvatskoj na vlast oni koji nisu zeljeli slobodnu Hrvatsku.

Avatar Kočijaš
Kočijaš
14:59 23.04.2014.

A što Matić radi tamo? Ko mu je dao mikrofon?

DA
Dagobert
14:35 23.04.2014.

Da Ante da, da i da u pravu si. A sto cekaju ljudi i ovim nesposobnim politicarima. Na ulice i na ulice cim prije to manje muke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije