Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguća pat-pozicija

Nakon pučke pravobraniteljice, Sabor nije podržao ni izvješće pravobraniteljice za djecu

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
10.06.2016.
u 13:01

U svakom slučaju, ovakva odluka je politički utjecaj na neovisnost rada pravobranitelja. To je bilo za mene posve očekivano i rezultat glasanja na neki način upravo je i reakcija na razgovor o neovisnosti institucija – kazala je nakon glasovanja pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Hrvatski sabor nije podržao prijedlog zaključka Odbora za obitelj, mlade i sport da se prihvaća izvješće pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić. Tumači se kako se time otvaraju vrata za njezinu smjenu. Oporba, naime, vjeruje da je Sabor trebao glasovati o prijedlogu da se ne prihvaća izvješće kako bi se nakon toga mogla smijeniti.

– Morala bih očekivati smjenu s obzirom na relativno jasnu odredbu zakona, no Vlada je o tome trebala uputiti prijedlog. Ako Vlada ne uputi prijedlog, nastaje pat-pozicija. U svakom slučaju, ovakva odluka je politički utjecaj na neovisnost rada pravobranitelja. To je bilo za mene posve očekivano i rezultat glasanja na neki način upravo je i reakcija na razgovor o neovisnosti institucija – kazala je nakon glasovanja pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Podsjetimo, Sabor nije podržao ni izvješće o radu pučke pravobraniteljice.

>> Pravobraniteljica: Gotovo petina mladih niti se obrazuje, niti radi

Komentara 4

LI
Livi
13:23 10.06.2016.

Pogledajte samo podlosti i izokretanja stvarnosti od strane tzv. braniteljice. Iako je iz aviona vidljivo da se slizala sa SDP, strankom koja je sprijecila istragu kom. zlocina, koja je pokusala sprijeciti sudenje udbasa, a poslije i izrucenje, malverzaciju s opravkom migova itd. itd. sada kuka sto joj se ne daje plus ta njezin rad. Da li ce to shvatiti i hrvatski narod, to treba vidjeti.

MA
mađar
14:15 10.06.2016.

gdja pravobraniteljica može sada samo klicati drugu titu&partiji,ta ista partija ju je postavila a sad poznato kmečanje o 'političkom utjecaju', jel ste vi gospodjo s marsa pali ili kaj?!??

Avatar majmunranko
majmunranko
13:10 10.06.2016.

Hebemu misha, pa to HDZ ima većinu! Božo, zar je moguće? Pa gdje su oni iz Braunsbergera, gdje je Grmoja, upomoć!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije