Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treće dijete sirijskog para

Nakon Kroacije, u Slavonskom Brodu rođen i mali Sirijac Hrvoje

Beba izbjeglica Muhamed Hrvoje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/11
09.02.2016.
u 13:10

- Hrvatska je puno učinila za nas i naše sunarodnjake. Djelatnici u izbjegličkom kampu predložili su nam nekoliko imena od kojih nam se najviše svidjelo Hrvoje – rekao je ponosni otac.

U Hrvatskoj je rođena i peta beba izbjeglica.

Nakon male Amal, koja je svjetlo dana ugledala u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode, te Đanija, Lujen i Kroacije, koji su rođeni u bolnici u Slavonskom Brodu, na svijet je u ponedjeljak došlo još jedno dijete kojemu su roditelji dali hrvatsko ime.

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo i skrb na koju su naišli u Hrvatskoj, roditelji Fatma i Ali Kadro iz Sirije svom su dječačiću dali ime Muhamed Hrvoje.

- Hrvatska je puno učinila za nas i naše sunarodnjake. Djelatnici u izbjegličkom kampu predložili su nam nekoliko imena od kojih nam se najviše svidjelo Hrvoje – rekao je ponosni otac.

Fatma je nedugo po dolasku u kamp dobila trudove i odmah je prebačena u brodsku Opću bolnicu. Mali Hrvoje treće je dijete u ovoj obitelji. Težak je 2.850 grama i dugačak 50 cm, a porod je protekao bez problema.

Put do Hrvatske za njegovog je oca i majku bio težak i dug. Iz Sirije su krenuli prije mjesec i pol dana, cijelo su vrijeme morali brinuti o dvoje male djece, a supruga je već bila u osmom mjesecu trudnoće. Međutim, sada se ne žele opterećivati time. Svi su radosni zbog prinove. Njihovo krajnje odredište je Njemačka, gdje namjeravaju potražiti bolji život.

- Nadamo se da će oporavak trajati kratko i da ćemo što prije nastaviti putovanje. U Njemačkoj imam brata i sestru, oni će mi pomoći u traženju posla – dodao je Ali Kadro.

>>U izbjeglištvu u Slavonskom Brodu rođena curica Kroacija

Komentara 30

TM
trade_mark
14:33 09.02.2016.

neka im je sa srećom. i želim im da se vrate u svoju zemlju, neka ju iznova izgrade za sebe i svoju djecu (ovo mislim bez neke zlobe...). :)

Avatar @proma-trač
@proma-trač
13:45 09.02.2016.

Kad neće Hrvatice djecu da rađaju, ima tko to hoće. Čestitam sirijskoj mami.

Avatar CVETKO1
CVETKO1
15:59 09.02.2016.

Dobro je , raste natalitet u HR ! Ima nade za vas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije