Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubaševo kraj Zaboka

Nakon brodoloma, ministar Hajdaš Dončić danas se odvažio i na let avionom

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Mladen Mandić /Zagorje International
1/7
03.10.2015.
u 18:50

Ministar Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar i rektor marijabistričkog svetišta Zlatko Koren imali su priređen i promotivni let iznad Zagorja, tijekom kojem su razgledali gradnju zagorskih cesta.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, danas je Gubaševom pokraj Zaboka otvorio „Kup Rudolfa Perešina“ -  natjecanje u preciznom slijetanju avionima, na kojem se natjecalo 20-ak pilota malih zrakoplova iz Hrvatske i Slovenije.

U Gornjoj Stubici se već 18 godina održava manifestacija „Susreti za Rudija“, čiji su organizatori oduvijek željeli da se u sklopu nje održava i ovakvo natjecanje, a kako nemaju aerodrom, natjecanje je održano u Gubaševom pokraj Zaboka. Ministar Hajdaš Dončić rekao je kako Krapinsko – zagorska županija ima svu potrebnu dokumentaciju za ovaj aerodrom i u budućnosti od tog aerodroma očekuje puno od turizma.

Dodao je kako će se uskoro raspisati i javni natječaj za davanje na korištenje ili koncesiju ovog aerodroma. Zagorski aerodrom, inače, proteže se na 20 hektara zemljišta i ima uzletno - slijetnu travnatu stazu dužine od 800 metara. Temeljni kapital mu je oko pet milijuna kuna, a daljnja investicija uz potencijalnog investitora, rekla nam je direktorica Sandra Mićin, trebala bi se odvijati u 11 faza. - Za projekt „Zagorskog aerodroma“ koji je počeo još 2004. godine, otkupljeno je više od sto parcela privatnih vlasnika, dva puta vlasnici zemljišta dobili su novac izvlaštenjem, dva milijuna kuna za otkup zemljišta, dobili smo od Države, odnosno resornog Ministarstva.

Sada nam je jedan od prioriteta gradnja hangara i betonskih uzletišta kako bi turisti mogli svojim avionima doći i tijekom zime i u lošijim vremenskim uvjetima, rekla je direktorica Sandra Mićin. Župan Željko Kolar rekao je kako već imaju i dva potencijalna investitora iz Austrije. Inače, aerodrom u Gubaševom ima i tu pogodnost što će pri slijetanju moći osigurati i granične policajce, pa će putnici koji dođu u Zagorje, iz Gubaševa, moći ići i u sve druge krajeve Hrvatske.

Ministar Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar i rektor marijabistričkog svetišta Zlatko Koren imali su priređen i promotivni let iznad Zagorja, tijekom kojem su razgledali gradnju zagorskih cesta.

>> Ministri Zmajlović, Lorencin i Hajdaš Dončić završili u moru

>> Kalmeta: Ne vjerujte Hajdaš Dončiću ni kad darove nosi

Komentara 9

Avatar Honduras
Honduras
19:48 03.10.2015.

gledali su gradnju zagorskih cesta??? zaista bizarno. a koje se to silne zagorske ceste grade pa da ih treba gledati iz aviona?

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
20:37 03.10.2015.

Zabava traje još mjesec dana za Hajdaša&Dončića i društvo.

AN
ANM
19:00 03.10.2015.

A mora, uskoro više neće moći! Nek još ode na Brione za par kuna, pošteni partijci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije