Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Gospodin Orepić mora znati da sam ja odgovoran za rad MUP-a'

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.03.2016.
u 18:15

Ja ne govorim o osveti, već o pobošljavanju kadrovske slike i MUP-a i svih ostalih ministarstava, rekao je Karamarko

Nakon potpredsjednika Vlade i čelnika Mosta Bože Petrova i prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je održao konferenciju za medije.

Govoreći o navodnim pritiscima HDZ-a na MUP u vezi kadroviranja Karamarko je rekao da je kao potpredsjednik Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost i unutarnje poslove pa tako i MUP, uz ministra Vlahu Orepića. Novinari su ga pitali kako komentira izjavu Petrova da Most ne podržava osvetu.

- Ja ne govorim o osveti, već o poboljšavanju kadrovske slike i MUP-a i svih ostalih ministarstava. Dogovorili smo se s kolegama iz Mosta da ćemo postavljati dobre, kvalitetne, stručne ljude, a ne oni koji su bili partijski opredijeljeni i u funkciji jedne stranke, kao što je to bio slučaj s nekim ljudima u MUP-u i SOA-i - rekao je Karamarko u Donjoj Stubici.

- Gospodin Orepić mora znati da sam ja odgovoran za rad MUP-a, za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku - rekao je Karamarko. Dodao je da to nije nikakva kriza, već njihov razgovor koji će nastaviti bez kamera i riješiti taj problem.

"Morate razumjeti Oreškovića"

Novinari su ga pitali i o izjavi Bože Petrova da ne zna za HDZ-ove kandidate za ministra branitelja.

- Petrov i ja smo u dnevnom kontaktu, on u svakom slučaju sad zna da je Milijan Brkić naš kandidat, ako to nije znao do sada - rekao je Karamarko. Dodao je da je Brkić njihov jedini kandidat, ali da mora proći proceduru.

Rekao je i da je nezadovoljan što smjena Dragana Lozančića s mjesta ravnatelja SOA-e traje tako dugo.

- Naravno da jesam, predugo traje, nije dobro za službu - rekao je, dodajući da Lozančića ni saborska većina ne prihvaća jer mu je Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost odbio izvješće. 

Rekao je da se nalazimo pred vrlo delikatnim vremenima s migrantskom krizom te da je upitno kako će to izgledati uz službu u ovakvom stanju. Dodao je i da premijeru Tihomiru Oreškoviću to kaže svaki put kad se nađu.

- Morate i njega razumjeti, dolazi iz drugog ambijenta, vrlo je sistematičan čovjek, treba mu vrijeme, a moje je da ga upozorim na to da to vrijeme istječe - rekao je Karamarko.

"Pusić ne zna što govori"

Govorio je i o najavi slanja vojske na granice.

- Ići će se u izmjene zakona. Vojska može biti u pomoći policiji prilikom čuvanja granice u nekim specijalnim situacijama, a takva sigurno može biti dolazak većeg broja ljudi, tih napaćenih ljudi, međutim, mi moramo čuvati svoje granice, kao što to rade Slovenija, Mađarska, Austrija... - rekao je Karamarko.

Odbacio je mogućnost upotrebe sile.

- Ma kakva sila, nema tu sile... Protiv koga? Nenaoružanih ljudi, staraca, žene i djece... Ni slučajno, samo želimo da granica bude kontrolirana i da se ljudi usmjeravaju prema legalnim prijelazima i na legalan i human način prebace preko granice - rekao je Karamarko.

Zamoljen da komentira izjavu bivše inoministrice Vesne Pusić da vojnici na granici nemaju što raditi ako nema rata, Karamarko je rekao da misli da "gospođa Pusić ne zna što govori".

>> Petrov: Ne znam za HDZ-ove kandidate za ministra, to će se riješiti ovaj tjedan

>> Orepić: I mi ćemo morati poslati vojsku na granicu

Komentara 391

LA
Laras
17:55 01.03.2016.

Bitno da mediji dignu prasinu...

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
18:27 01.03.2016.

nego karamarko....koliko još stoljeća bi ti "kadrovirao"?....human resources?....ijedan sat tečaja?....ili klasično balkaneziš.....ti se rodio bogom dan?....deklaracijom "ja znam" dokazuješ da ne znaš ništa!

CI
CIPS
18:13 01.03.2016.

SDP propaganda melje sve pred sobom, treba im stati na kraj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije