Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ANKETA

Nakon 17 godina Obersnel ne može biti potpuno siguran u još jedan mandat

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
28.03.2017.
u 19:21

a se u drugom krugu sučele Burić i Obersnel, što je bio slučaj 2013., SDP-ov kandidat bolje bi prošao, ali riječ je o maloj razlici

SDP-ov gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u borbi je za čak šesti mandat - može li ga itko ozbiljno ugroziti?

Kako pokazuje anketa koju je za RTL pripremila Promocija plus, Obersnelu je potpora značajno slabija u odnosu na prošle lokalne izbore, ali i dalje vodi. 

Obersnel je prvi odabir za nešto više od 30 posto ispitanika, ali prije četiri godine za njega je glasovala gotovo polovina svih koji su izišli na birališta. Sljedeći je nezavisni Hrvoje Burić, s upola manjom potporom: i na prošlim izborima osvojio je slično, ali kao HDZ-ov kandidat. HDZ-ov novi izbor je Kristijan Staničić, a on je treći u ovoj anketi.

Da se u drugom krugu sučele Burić i Obersnel, što je bio slučaj 2013., SDP-ov kandidat bolje bi prošao, ali riječ je o maloj razlici - 41,84 u odnosu na 37,76 posto. Mogući dvoboj SDP-ova i HDZ-ova kandidata također ide u korist Obersnelu, ali gotovo petina birača još ne zna koga bi u ovakvom izboru zaokružili.

Što se gradskog vijeća tiče, koalicija oko SDP-a najbolje stoji, ali većinu nema nitko. Iako je lista SDP-ove koalicije odabir trećine birača, ovo je značajan pad potpore u odnosu na prošle lokalne izbore kada su osvojili 45 posto.

>> Evo koliku podršku trenutno imaju kandidati za gradonačelnika Zagreba!

>> Raspada se fronta oko Panenića, SDP ne želi Iljkića za dožupana

Komentara 11

WE
weAreCro
20:09 28.03.2017.

Ajde Rijeko probudi se vise iz tog crvenog ludila.

Avatar gusjenica
gusjenica
20:36 28.03.2017.

Ovaj čovjek u sedamnaest godina nije uspio ni autobusni kolodvor napraviti. Cres će za koji mjesec imati ljepši. Što je on radio sve ovo vrijeme ?? Obzirom da nisam rječanin nije me briga ako ga i za doživotnog izaberu.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
20:36 28.03.2017.

Previše je anti hrvatskih moćnika u Rijeci koji manipuliraju Riječkim biračima s ciljem da i dalje nesmetano mogu provoditi svoju antihrvatsku i kriminalnu djelatnost. Stoga Rijeka u svakom pogledu zaostaje za drugim hrvatskim gradovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije