Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodan Kratohvil

Nakon 15 godina dobili novog zapovjednika

Slobodan Kratohvil
Foto: Josip Kopi/MORH
1/3
30.06.2015.
u 18:43

Dosadašnji zapovjednik brigadir Basić odlazi na školovanje u Ratnu školu

Počasno-zaštitna bojna, postrojba zadužena za zaštitu i osiguranje vrhovne zapovjednice te protokolarne dužnosti, nakon 15 godina dobila je novog zapovjednika, brigadira Slobodana Kratohvila. Odluka o smjeni na čelu PZB-a donesena je prije mjesec dana, a novi je zapovjednik danas, u sjedištu bojne na zagrebačkom Tuškancu, preuzeo dužnost od dosadašnjeg zapovjednika brigadira Dragana Basića.

Zanimljivo je da su i Basić i Kratohvil, obojica sudionici Domovinskog rata, bivši pripadnici legendarne 1. gardijske brigade Tigrovi. Kratohvil je, među ostalim dužnostima, bio zapovjednik prvog kontingenta u misiji “Odlučna potpora” (Resolute Support) u Afganistanu, koja je počela rad ove godine. Kako doznajemo, Basić odlazi na školovanje u Ratnu školu, što znači da će ostati u Oružanim snagama, a nakon završetka škole mogao bi u vojnu diplomaciju ili na neku dužnost u Glavni stožer.

>> 24. HRVCON-a na Plesu ispraćen u operaciju ISAF

Komentara 6

AN
antijugoslavencina
05:56 01.07.2015.

Jeli bio koji s Hrvatskim imenom?

FE
fefellerunt
21:25 30.06.2015.

da li je to još jedan od probranih Lucićevih kadrova? vrhunski obrazovan i školovan sa diplomicom ekonomije ili DIF-a i diplomama HVU , ali ovaj je bio bar jedno vrijeme u ratu

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:48 30.06.2015.

to kao i u komunizmu bivše desno krilo komunističke partije a danas najveći domoljubi nas maltretiraju nevažnim vijestima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije