Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Nakladnik Indexa mora Liniću isplatiti 30 tisuća kuna s kamatama

Slavko Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
31.07.2015.
u 18:26

Linić je Index tužio zbog serije članaka u kojima je pisano o njegovom navodnom pogodovanju Jadranskom pomorskom servisu za što je primio mito od 27 tisuća dolara na tajni račun u tršćanskoj banci

Nakladnik Index portala, prema u petak na Općinskom sudu u Rijeci objavljenoj nepravomoćnoj presudi, dužan je saborskom zastupniku Slavku Liniću zbog povrede prava osobnosti učinjene objavom triju članaka na portalu Index. hr. isplatiti 30 tisuća kuna sa kamatama.

Index ima i obvezu prvog dana nakon pravomoćnosti objaviti presudu na svom portalu, FB stranici i na portalima koji su njihove tekstove prenosili.

 Linić, koji je Index tužio zbog serije članaka u kojima je pisano o njegovom navodnom pogodovanju Jadranskom pomorskom servisu za što je primio mito od 27 tisuća dolara  na tajni račun u tršćanskoj banci, tražio je 160 tisuća kuna na ime neimovinske štete.

Sud ga je dijelom odbio s tužbenim zahtjevom odbijajući i zahtjev  da se uklone poveznice s objavljenim tekstovima. U obrazloženju presude navedeno je da je Sud, temeljem podataka koje mu je dostavilo talijansko pravosuđe i Državno odvjetništvo u Rijeci,  utvrdio da Linić nije vlasnik računa u talijanskoj banci. Predstavnici riječke udruge Pokret otporaRiječani protiv korupcije predvođeni poduzetnicom Slavicom Šotom nezadovoljni presudom najavili su podizanje kaznene prijave protiv sutkinje Općinskog suda koja je presudila u Linićevu korist u ovom slučaju. 

>>Linić: Nikad nisam imao bilo kakav devizni račun izvan Hrvatske

>>Linić samostalno izlazi na izbore u 8. izbornoj jedinici, a Vukšić u 1. i 3. izbornoj jedinici

Ključne riječi

Komentara 5

MA
maxxxx
04:17 02.08.2015.

index, jel nije njima vlasnica severina?

FI
Fisherman
10:33 01.08.2015.

Pa kad je covjek vec dobio mito u Eurima onda je red da dobije nesto novaca i u kunama bar da ima za gorivo do Trsta.To je pravda na komunisticki nacin.

Avatar ARENA
ARENA
19:06 31.07.2015.

Hahaha, ....ja se samo sjećam da je imenovani izjavio kako je osobno provjerio dali ima ovoren račun u Trstu....javno...na tv-u....:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije