Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakić o reorganizaciji zdravstva

'Bolnice će svakih mjesec dana podnositi financijska izvješća'

Dario Nakić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
02.05.2016.
u 21:52

Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima, najavio je ministar

Ministar zdravlja Dario Nakić u Dnevniku HTV-a otkrio je pojedinosti reorganizacije zdravstvenog sustava.

U prva tri mjeseca ove godine bolnice su stvorile novih 160 milijuna kuna duga, a pitanje je dana kada će biti imenovani novi ravnatelji bolnica. 

Unatoč modernoj opremi i dobroj organizaciji dubrovačka bolnica iz minusa ne izlazi. Duguju više od 80 milijuna kuna. 'Svaki smo mjesec oko milijun i pol kuna u minusu što ne možemo servisirati. Prošle smo godine platili oko devet milijuna kuna kamata', upozorava sanacijski upravitelj OB-a Dubrovnik Jerko Ferri Certić

S minusom od oko 52 milijuna kuna bore se i u vinkovačkoj bolnici, manji limiti znače veće dugove, a da je funkcionalno spajanje jedno od rješenja, svjesni su i u čakovečkoj bolnici. 'Stvarno nema potrebe da na ovom našem području svi imaju 'magnet'. Bilo je rečeno da čakovečka bolnica bude nositelj za ugovaranje za CT, a Varaždin za 'magnet' i koliko mi je poznato to je u fazi realizacije', izjavio je sanacijski upravitelj Županijske bolnice Čakovec Stjepan Koraj.  

U KBC-u Rijeka prvi su funkcionalno povezali dva odjela, i to uspješno. Dječju ortopediju iz Lovrana spojili su s KBC-om Rijeka. Riječki KBC jedina je ustanova od njih 31 u zdravstvu u kojoj su prihodi veći od rashoda. 

Ministar Nakić najavio je kako će se nacionalna bolnica za odrasle i nacionalna bolnica za djecu graditi u Zagrebu. Regionalne bolnice bit će organizirane sukladno položaju - po jedna u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Splitu, a dvije u Zagrebu. Dvije subregionalne bolnice bit će Pula i Dubrovnik.

'Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima', izjavio je Nakić.

>>Opća bolnica Karlovac vraćena županiji kao osnivaču, u tijeku imenovanje v.d. ravnatelja

Komentara 9

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
22:06 02.05.2016.

tako mi zastavice ....pa njih baš briga kolko love tamane....oni ne prilažu niti mjesečne izvještaje?....pa tko o ovoj državi do sada uopće brinuo o tako normalnim stvarima....pa u svakoj bolnici postoje mnogi ekonomisti i slični birokrati!!!!!....ovo je toliko imbe.cilno da bi svakog tko je "radio" za državu ili državnu firmu, trajno udaljiti sa ikakv0g proračunskog novca + oduzimanje penzije.....pa lopovi nastaju iz mogućnosti, a mi im dali mogućnost da ne rade ništa i da o ničem ne brinu....glavno je da se uhljebi, pa kolko traje? da li je to jedina strategija mnogih tko dobiva plaću a za baš ništa?....bem ti....političare moramo zabraniti referendumom!....mnogi debosi bi poumirali od gladi umjesto da se šepire po tv

MA
Marko1337
23:12 02.05.2016.

Bolnice treba privatizirati. Bez konkurencije nema napretka, discipline ni elana. vidi se kako privatne klinike dobro posluju. sa znatno manje kadra obavljaju znatno više složenih zdrastvenih usluga. A javno zdrastvo proždire milijarde i nikada neće biti učinkovito.

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
22:11 02.05.2016.

glavno je da su "stranke" sređivale državu....pa su tako još uvijek aktualne DEM u prekršajima a svi o ustavnom sudu zbore i sve neki stručnjaci prava....a zapravo zgrada u kojoj se štampaju "diplome" totalnih neznalica i krelaca "časnih" roditelja....sve suu sređivali, ali sredili nisu ništa do novog zaduženja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije