Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljekarnici, HGK i HUP:

Nakić je mimo zakona i bez argumenata odredio gdje će se otvarati nove ljekarne

ljekarna
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
28.07.2016.
u 11:15

Turistička noćenja kao novo mjerilo za otvaranje ljekarni otvaraju pitanje što će one raditi izvan turističke sezone

Bez poštivanja zakona, argumenata i struke ministar zdravlja dr. Dario Nakić izmijenio je pravilnik o uvjetima za određivanje područja na kojem će se otvarati ljekarne, zaključak je sadržaja vrlo oštrog priopćenja kojim Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca traže ukidanje tih izmjena te pitaju je li ministar zdravlja prekoračio svoje ovlasti.

– Ministar ovim prijedlogom pravilnika uopće ne vodi računa o stanovništvu te uvodi novo mjerilo koje nije zakonom propisano – turistička noćenja.

Ljekarne su dostupne i u velikim i u malim gradovima, mjestima; štoviše u ovom trenutku previše je već više od 200 ljekarni. Postavlja se i pitanje što će te novootvorene ljekarne raditi izvan turističke sezone.

Ljekarne moraju raditi cijele godine, a ne samo dok traje turistička sezona. Neminovno je da će se na kraju sve zatvoriti jer se neće moći financirati. Ministar očito ne razmišlja ni o dobrobiti države budući da slabljenje i zatvaranje prijeti u najvećoj mjeri ljekarnama upravo u vlasništvu države – dio je iz priopćenja koje otkriva i niz detalja poput onog da se povjerenstvo osnovano za ovu svrhu od sredine lipnja nije ni sastalo te da njegovi članovi nisu ni znali koje su izmjene.

>> Najbolji turistički taksist iza sebe je ostavio tri milijuna kilometara

Ključne riječi

Komentara 3

OB
ObrenM
14:03 28.07.2016.

Covjek koji je iza svoje stecajne vladavine ostavio 120 milijuna , kuna duga zadarskoj bolnici,dokazao je da ne moze upravljati manjom bolnicom, a kamo li cijelim ministarstvom.Za par mjeseci svoga"ministriranja"najpotrebitiji dio puka zavio je u crno, a enormno je produzio liste cekanja.Za vladavine Varge mislio sam da nas nista gore ne moze snaci, ali sada vidim da sam se korijenito prevario.

DU
Deleted user
12:45 28.07.2016.

A zašto bi Nakić poštivao zakon, pa on je iz HDZ-a.

Avatar gilgameš
gilgameš
15:48 28.07.2016.

Ovo je samo još jedan u nizu pravilnika kojim se nekome želi pogodovati. Kada bi se neke novine ili novinar ozbiljnije pozabavio ovom tematikom, izdavanja dozvola za otvaranje ljekarne, naišao bi na puno toga prljavog, a svi putevi vode ravnoo u ministarstvo s činjenicom da bi teško našli ministra koji nije nekome pogodovao i zloupotrijebio položaj. Svaki od njih, neovisno kojoj stranci pripadao je imao svoje "ljubimce" s tim da su neki "ljubimci" bili omiljeni kod svih ministara. Smiješni su mi ovi "pobunjenici" iz Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge veledrogerija i Hrvatske ljekarničke komore, koji su uredno zatvarali oči na dosadašnje nepravilnosti vezane za otvaranje ljekarni u Hrvatskoj. U farmaceutskim krugovima pa i šire, točno se zna tko?, kako? i gdje i kada?. Uglavnom se radi o velikim i močnim ribama koje su upale u tzv. mrežu ljekarni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije