Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji Vrtić na Gazi

Najstariji vrtić u Karlovcu u novom ruhu za pet mjeseci

dječji vrtić.gaza,karlovac
Foto: ''
1/3
27.03.2015.
u 14:06

Trošak preuređenja zgrade vrtića u naselju Gaza je 9,8 milijuna kuna

Već sredinom idućeg mjeseca najstariji karlovački dječji vrtić, onaj u naselju Gaza, koji je dugo bio i jedini karlovački vrtić, bit će veliko gradilište, a mališani privremeno preseljeni u druge gradske vrtiće. Razlog je 9,8 milijuna kuna vrijedna obnove zgrade.

Ništa ne nedostaje

U vrtiću trenutačno borave 144 mališana u šest skupina, od toga je jedna jaslička, a vrtić zapravo ima kapacitet za smještaj oko 120 mališana. Iako djeci ništa ne nedostaje, zgrada ipak više ne zadovoljava standarde.

– Nakon rekonstrukcije imat ćemo osam skupina, od kojih dvije za jaslice, a moći ćemo primiti ukupno 176 mališana – kazala je Marina Gojak, ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac. Objekt će u idućih pet mjeseci, koliko tvrtka AB Gradnja ima rok za preuređenje, biti 'porušen' do nosive konstrukcije, objasnila je Martina Furdek-Hajdin, pročelnica za prostorno uređenje u Gradskoj upravi, te će biti sagrađene nove prostorije, postavljene potpuno nove instalacije, unutarnja i vanjska stolarija te fasada.

– Promijenit će se i energetski razred objekta iz sadašnjeg E u B razred. Grijanje će biti zamijenjeno ekološki prihvatljivijim plinom, jer do sada se koristilo loživo ulje. Primjenom mjera energetske učinkovitosti do 30 posto smanjili bi se troškovi za energiju – kazala je M. Furdek-Hajdin.

Vrtić će, kao i do sada, zadržati jednu etažu, no bit će dograđeno oko 400 kvadrata novog prostora, pa će se novi objekt prostirati na ukupno 1800 četvornih metara.

Uskoro i vrtić na Švarči

Dok se radovi ne završe, mališani će neko vrijeme biti smješteni u novom 15 milijuna kuna vrijednom vrtiću na Švarči koji će uskoro biti otvoren. Nakon vrtića Gaza, preuređenje čekaju i montažni objekti na Rakovcu i u Grabriku. Preuređen objekt na Gazi te vrtić na Švarči, gdje stane 150 mališana, mogli bi znatno smanjiti liste djece koja ostaju bez vrtića. No, najesen bi roditelje mogle čekati i najavljene nove cijene za smještaj djece u vrtiće koje bi se formirale prema primanjima roditelja.

>>Obećavali igralište i vrtić, a gradi se trgovački centar

>>Šefica računovodstva Dječjeg vrtića Sisak oštetila grad za 2,8 mil. kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije