Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov odbor:

'Najodgovorniji za loše stanje u poljoprivredi je Jakovina'

Krunoslav Zmaić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
24.10.2014.
u 18:16

Krunoslav Zmaić, predsjednik HDZ-ova Odbora za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo za loš položaj seljaka krivi resorno ministarstvo

- Najodgovornijim za izrazito loše stanje hrvatske poljoprivrede opravdano smatramo resorno ministarstvo, odnosno ministra Jakovinu sa svojim timom kojeg pozivamo da napokon preuzme odgovornost, prema hrvatskom poljoprivredniku i hrvatskom selu – izjavio je u Jalžabetu kod Varaždina Krunoslav Zmaić, predsjednik HDZ-ova Odbora za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo. Kaže da program ruralnog razvoja RH u razdoblju od 2014. do 2020. godine koji ministar radi već dvije i pol godine još nije odobrila Europska komisija te da je to odgovornost našeg ministarstva, a ne Komisije, kako Jakovina želi prikazati.

- Najnovije službene primjedbe Europske komisije su stigle na adresu ministarstva te su ocijenjene kao ozbiljne. Komisija je službeno dostavila primjedbe, a ne komentare kako Ministarstvo poljoprivrede naziva ovaj dopis. Ukupno je stiglo preko 300 primjedbi, na 40 stranica, vezano za prijedlog programa koji je upućen u srpnju. Ministar i njegov tim od srpnja 2014. najavljuju kako će program biti odobren do kraja 2014. godine, odnosno najkasnije do 15. siječnja 2015., čime opet obmanjuju javnost kao puno puta do sada kada su najavljivali natječaje koji nisu realizirani – kaže Zmaić te zaključuje kako EU sredstva za ruralni razvoj neće biti na raspolaganju Hrvatskoj dok se Program službeno ne odobri.

Potpredsjednik odbora Josip Križanić pak je iznio stvari da traže strogi nadzor i kontrolu deklaracije prvog smrzavanja i podrijetla smrznutog uvoznog mesa, koja treba biti dostupna potrošačima. Potom traže što više subvencija, kako bi se održala domaća proizvodnja i prehrambena industrija, uz javnu kampanju domaće proizvodnje. HDZ predlaže i izradu strategije daljnje održivosti i konkurentnosti poljoprivrede i prehrambene industrije.

>>Oporba upozorila na preduge rokove: Čeka se već 24 godine!

>>I najžilaviji su seljaci u problemu, nemaju ni za jesensku sjetvu

>>EK dijeli novac za promociju poljoprivrednih proizvoda, ali Hrvati se zasad ne javljaju

Komentara 8

Avatar mrado88
mrado88
19:16 24.10.2014.

ovaj ministar Blentovina bi izgubio dvije svezane ovce na Kupreškom polju....a ne da vodi resor poljoprivrede....vidi se što je napravio, jedno veliko NIŠTA..osim što je uspio zaposliti vlastitu suprugu.....hm...nije li to možda sukob interesa....u Milanovićevoj vladi..NE...

DH
dalibor.hren
19:25 24.10.2014.

Jakovina je ministar poljoprivrede a nije mogel voditi dućan!?

MA
maderija
19:01 24.10.2014.

Za teško stanje u poljoprivredi kriva je situacija za vrijeme drugog sv. rata, jer je đed od gospodina K. bio u ustašama, a igrom slučaja od gospodina J. u partizanima. Pradjed od g. K. bio je u regularnoj vojsci za prvog sv. rata, a od g. J. se skrivao po šumama. Pra pra djed od g. K. bio je časnik u vojsci cara F. J., a pra pra djed do g. J. bio je u mornarici. To je po meni glavni razlog današnjeg kraha u poljoprivredi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije