Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani se žale

Najezda kukaca: Nakon štriga, Osijek preplavili smrdljivi martini

Smrdljivi martin
Pixabay
28.10.2016.
u 09:00

- Kada dođem s posla, na prozoru ih bude na desetke. U stan ulaze i na osušenom čistom rublju i tko zna još kako - priznaje jedan Osječanin

Po svojim kućama i stanovima stanovnici Osijeka posvuda nalaze smrdljive martine. Nakon ljetne najezde štriga, sada su na red stigli neki drugi kukci. 

- Kada dođem s posla, na prozoru ih bude na desetke. U stan ulaze i na osušenom čistom rublju i tko zna još kako. Gade mi se, a nema druge nego ih pohvatati nekakvim papirnatim rupčićem i izbaciti ih - ispričala je stanovnica Gornjodravske obale za Glas Slavonije.

Prof. dr. sc. Emilija Raspudić s Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku kaže da se smrdljivi martini skrivaju za prezimljavanje. 

- U potrazi za mjestom za prezimljavanje skrivaju se u prozore, žljebove od roletni, a u starijim kućama u bilo kakve manje rupice između žbuke i stolarije, da bi u proljeće ponovno izišli kada temperatura bude oko desetak stupnjeva. Smrdljivi martini zapravo ne mogu nauditi nikome, samo neke vrste ispuštaju neugodan miris - zaključuje prof. Raspudić. 

>> Dalmatinci više nisu rekorderi, sada se u Zagreb najviše doseljavaju Slavonci

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:44 28.10.2016.

Je, da, situacija je iznimno alarmantna i poprima apokaliptične razmjere, a ljudi u panici i očaju skladište namirnice i pripremaju skloništa! Dajte smanjite doživljaj, pa već godinama u ovo doba na osječkom području ima smrdljivih martina u nešto većem broju i ovo nije nikakva novost niti je neko čudo neviđeno da se od toga pravi spektakl. Razumijem da nije ugodan osjećaj kada ti bruji oko glave, ali nije da će ti odgristi glavu. Uhvatiš ga i izbaciš van i problem riješen, srećom nisu ni brzi ni naročito bojažljivi i lako ih se riješiti.

SL
slavisajambrekovic
09:27 28.10.2016.

Uz sva zla koja su zadesila Slavoniju, došlo još jedno. Bože ,pomozi nam!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije