Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADE NAJBOLJIMA

Najdulji pljesak turističkoj legendi Selimiru Ognjenoviću

Selimir Ognjenović dobio je nagradu za izniman doprinos u turizmu Republike Hrvatske
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/17
28.10.2016.
u 08:00

Ovih uspjeha ne bi bilo da nije bilo turističkih radnika i njihova osmjeha, čestitao je na ovogodišnjim rekordima ministar Gari Cappelli

- Učili smo od drugih, a danas drugi uče od nas. Ali, turizam se ne događa slučajno, svih ovih turističkih uspjeha ne bi bilo da nije bilo turističkih radnika, njihovih osmjeha gostima. Hrvatski turizam je trenutno na polovici onog što može i što smo si, uostalom, zadali. Ove godine će turistički prihodi dosegnuti 9,5 milijardi eura, a cilj je 2020. prihod između 14 i 15 milijardi eura - kazao je sinoć, čestitajući svim turističkim djelatnicima na uspješnoj sezoni, na Danima turizma u Bolu na Braču novi ministar Gari Cappelli.

Sjaj najvećeg godišnjeg turističkog skupa nakon rekordne turističke sezone malo je potamnila jučerašnja najava da bi PDV za ugostiteljstvo mogao s 13 skočiti na 25 posto. Završnicu Dana turizma, svečanu dodjelu nagrada najboljima, to ipak nije uspjelo pokvariti. Nagrada za šampiona turizma 2016. otišla je Dubrovniku, turistički događaj godine je Advent u Zagrebu, inovacija godine je projekt Apoksiomena u Malom Lošinju, najbolji restoran je Bevanda iz Opatije, a DMK agencija - Katarina Uniline iz istog grada. Najboljom je proglašen marina Frapa, kamp godine je Valalta iz Rovinja, pobjedničku nagradu za hotele dobila je dubrovačka Vila Dubrovnik, a najveći pljesak, za životnu nagradu 'Anton Štifanić', dobio je, kako netko reče u Bolu, posljednji romantik hrvatskog turizma - Selimir Ognjenović, vlasnik njemačkog turoperatora specijaliziranog za putovanja u Hrvatsku ID Riva tours. 

- Sada kad se za Hrvatsku interesiraju i oni koji nisu nikada prije, otvara se prilika da dio tog interesa okrenemo prema Slavoniji, Baranji, Zagorju... - poručio je dirnuti Ognjenović, kojeg su turistički radnici pozdravili ustajući na noge.

>> Cappelli: Razgovarat ću s Marićem, dajte mi sedam dana

>> Na najvećem turističkom skupu glavna tema CRO kartica, a glavnog pokretača nisu ni pozvali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije