Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.03.2015. u 12:00

- Za IMZ je najbolje da ostane u rukama države, nego da ga se prodaje bilo kome, pa i građanima, istaknuo je Stanić

Mijat Stanić i Lidija Jagarinec, sindikalni čelnici, poručili su da još nije kasno da Vlada odustane od prodaje Imunološkog zavoda (IMZ). Sindikalisti i dalje smatraju da tu državnu tvrtku treba sačuvati od špekulantskog kapitala i propasti, a skeptični su i prema inicijativi Visia Croatica. „Za IMZ je najbolje da ostane u rukama države, nego da ga se prodaje bilo kome, pa i građanima“, istaknuo je Stanić. Koliko je IMZ-u „najbolje“ u rukama države najbolje svjedoči podatak samih sindikalista da „proizvodnje nema“, a posljednja plaća isplaćena je za prosinac. Bolje ne može.

Odisej sa 
psihijatrije otplovio s Ugljana na 
Dugi otok

Mladen Mavar, ravnatelj Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, nemalo se iznenadio kada je doznao da je pacijent N. Š. nakon bijega s odjela pronađen na Dugom otoku. Odisej s Ugljana ukrao je gliser, upalio motor i otplovio do 50 km udaljenih Solina gdje je pak ukrao golf pa se vozio otokom. Slobodna otkriva da je potraga potrajala jer jedini policajac na Dugom otoku ne radi poslije 15 sati pa se čekala Pomorska policija. Pacijent je zbrinut, a jedino se požalio da mu se „gasila penta“ (motor).

Milanovićevo „neodlučno naprijed“ ide na referendum

Zoran Milanović, premijer, najavio je referendum o eksploataciji nafte iz Jadrana jer je to „odluka koju ne može donijeti sam“. O premijerovoj politici „neodlučno naprijed“ ionako će se odlučivati na referendumu – parlamentarnim izborima.

Šef sindikata znanosti ne vjeruje u istraživanja

Vilim Ribić, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, obrušio se u Novom listu na rezultate ankete objavljene u Dnevniku HTV-a prema kojima bi većina građana smanjila broj zaposlenih u javnom sektoru i podržala „bolne rezove“. Ribić misli da je anketa „sramotna“, a hajku javne televizije na javni sektor smatra „nevjerojatnom“. Štoviše, Ribić „zna da podaci iz ankete fabriciraju volju naroda“, a zna to jer se „stalno kreće među ljudima“. Od nekoga tko vodi sindikat znanosti i visokog obrazovanja ipak bismo očekivali malo više povjerenja u znanstvene metode istraživanja britanske agencije Masmi Research, a manje oslanjanja na metodu „kretanje među ljudima“.

>> Za Imunološki zavod traže 50 suvlasnika, ulog je 100 kn!

Komentara 4

AN
antonelić
20:08 05.03.2015.

ako se nešto prodaje onda se nešto kupuje .... onda netko dobiva a netko gubi ... idealna solucija je slijedeća : netko prodaje nešto što nije njegovo , dogovara cijenu koja je oko 30% od tržišne vrijednosti .... razliku od 70% daruje kupcu koji je spreman dati proviziju od 15% na tih 70% . .... ako imunološki vrijedi 10 miliona kunjara onda je provizija 1.050.000,00 kunjara . ako vrijedi 20 miliona onda je provizija 2.100.000,00 kunjara ...

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
20:10 05.03.2015.

u cijeloj europi firme se dizu i propadaju ali nigdje se sustavno ne uništavaju kao na balkanu

TE
Televizor
13:02 05.03.2015.

Poklonit IMZ Staniću pa ako ga ne uspije dignut na noge fino ga bacit u zatvor. Dosta više takvih prodavača magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije