Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Najavljivali milijun potpisa, a jedva će uspjeti skupiti i potrebnih 450.000

autoceste
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.10.2014.
u 06:50

Nakon četiri dana pohvalili su se sa 160.000 potpisa, u međuvremenu nisu izašli s novim brojkama, a imaju još dva dana do kraja akcije

Inicijativa "Ne damo naše autoceste" pohvalila se da je u prva četiri dana skupljanja potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju skupila više od 160.000 potpisa. U međuvremenu nisu izlazili s novim podacima, a ostala su im još dva od ukupno 14 dana, koliko mogu skupljati potpise, da prikupe potporu najmanje 10 posto biračkog tijela za referendum. U inicijativi su prekjučer rekli da dnevno skupe 30 do 40 tisuća potpisa, ali da se taj broj, kad je loše vrijeme, prepolovi.

Prema tim brojkama, sasvim je sigurno da neće uspjeti skupiti gotovo milijun potpisa, koliko su najavljivali prije početka svoje akcije. S trendom od 30 do 40 tisuća potpisa dnevno u 14 dana uspjet će skupiti maksimalno 490.000 (ako se uzme prosjek od 35.000 dnevno). A s obzirom na loše vrijeme, kad se broj potpisa dnevno prepolovi, protivnici koncesije mogli bi biti vrlo na knap s potrebnim brojem potpisa ako Ustavni sud odluči da je 10 posto biračkog tijela 450.000 glasača, a ne 380.000.  

>> M. Stanić: Prikupit ćemo milijun potpisa, očekujem i potpis Josipovića 

>> Prometni stručnjak o monetizaciji: Taj novac i sami možemo zaraditi

Komentara 25

Avatar abakus
abakus
06:56 24.10.2014.

Skupljanje potpisa za referendume traje već neko vrijeme i nije mi jasno što Ustavni sud čeka i zašto se ne izjašnjava u svezi broja potpisa koji moraju biti skupljeni da bi se referendum raspisao. Zar je tako teško dati to tumačenje? Nevjerojatno je da je ovakvo nešto uopće moguće u jednoj demokratskoj državi i Sud je odavno trebao reagirati! Kao da smo Divlji zapad, a ne zemlja članica EU! Sramota.

VR
vrt
07:33 24.10.2014.

Ps.dragi Večernji, u RH nema 4,5 milijuna punoljetnih državljana kako naslov ovoga članka insinuira

VR
vrt
07:24 24.10.2014.

Kada se vidi kako ni jednoj ovakvoj, široko prihvaćenoj temi ne ide baš lagano skapljanje potpisa, treba još više čestitati UIO i uspjehu skupljanja za promjenu izbornog sustava, unatoč velikim napadima sa svih strana, medijskom hajkom, lažima, izvrtanjima činjenica. Al Al sve će doći na svoje! Tko još nije, podržimo i ovaj referendum za naše autoceste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije