Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna o Merzel:

'U Sisku je dobro procijenjena vrijednost zgrade Hitne'

lalovac, smiljanec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.04.2014.
u 17:50

Na upit novinara kako to da je DORH spomenutu nekretninu procijenio na dvostruko manju vrijednost od one koju je utvrdila Porezna, Čavlović Smiljanec kratko je rekla da to moraju pitati njih

Nakon dvije unutarnje kontrole zaključeno je da je Porezna uprava u Sisku napravila sve u skladu sa zakonom prilikom procjene vrijednosti nekretnine u slučaju Sisačko-moslavačke županije. To jest, cijena zgrade Hitne određena je na temelju Preglednika tržišne vrijednosti nekretnina. Revizije su obavljene u 3. i 11. mjesecu 2013. godine, a Preglednik je donesen 2011. godine.

– Revizijom je utvrđeno da je procjena vrijednosti sukladna parametrima iz navedenog pravilnika – rekao je zamjenik ministra financija Boris Lalovac i dodao da je sustav cjelovit za cijelu Poreznu upravu.  – U ovom je slučaju procjena zakonito izvršena, dvaput smo provjerili, možemo reći da su sukladno internim procjenama i na temelju dokumentacije, koju sam detaljno pregledao, određene procedure zadovoljene – dodao je Lalovac.

Zamjenik ministra financija istaknuo je i kako je sustav za procjenu vrijednosti nekretnina jasan i transparentan.

Čavlović Smiljanec: Porezna nema što skrivati

– Da se danas radi procjena nekretnine, vrijednost bi bila ista – rekla je pomoćnica ministra i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. – Porezna uprava nema što skrivati, da je bilo ikakvih problema taj bi službenik već bio procesuiran – dodala je.

Čavlović Smiljanec rekla je kako se utvrđivanjem Preglednika izbjeglo da djelatnici Porezne autonomno određuju procjene vrijednosti.

Za zgradu površine 1110 metara četvornih utvrđeno je da se nalazi u II. zoni, a procijenjena joj je ukupna tržišna vrijednost od 10,051.366 kuna.

Na upit novinara kako to da je DORH spomenutu nekretninu procijenio na dvostruko manju vrijednost od one koju je utvrdila Porezna, Čavlović Smiljanec kratko je rekla da to moraju pitati njih.

>> Milanović: Oni koji ruše povjerenje u Poreznu, moraju otići!

>> 'Od Linića ću tražiti izvješće. Ako se utvrde nepravilnosti, bit će svega'

Komentara 126

AB
abendblatt
18:25 10.04.2014.

Sad treba smjeniti ciju Poreznu upravu na nivou Drzave.

CT
cto1965
17:23 10.04.2014.

O moj Bože...mogao bih pisati satima o idiotarijama porezne i podastrijeti dokaze o tome. Kao prvo, jedinice lokalne uprave kada žele napraviti pljačku naše imovine kontaktiraju poreznu upravu da im daju podatak o nekoj parceli ili zemljištu, odnosno njihove osnovice za oporezivanje...te osnovice nemaju blage veze sa stvarnim stanjem i NISU mjerodavne za ama baš ništa. Onda lopovi raspišu natječaj i istaknu cijenu prema mišljenju porezne, a ne prema onome što je jedino meritorno: PROCJENA SUDSKOG VJEŠTAKA GRAĐEVINSKE STRUKE. naravno da onda netko to kupi džabe i sve je "legalno"...da nabrojim primjere? da nabrojim DORH i USKOK kao suučesnike u toj pljački? kada sve dođe pod povećalo, e onda se pozivaju na to mišljenje porezne i to popuši DORH i USKOK kako kada i kako gdje. zakon je tu jasan: nema prodaje na štetu jedinice lokalne uprave, pa ni kupnje...porezno mišljenje nije mjerodavno za to, pa Milanović izgleda kao netko tko živi u nekoj drugoj državi kada se čudi . dakle: mišljenje porezne i njihove tablice nisu mjerodavne za ništa. to nisu procjene sudskih vještaka...to su ajmo reć: statistički kompot prema ugovorima o kupoprodaji (a znamo da su oni u pravilu niži radi utaje poreza...) i prema nekim drugim dostupnim podacima...ne kužim presicu? pa da je porezna napisala bilo šta u Sisku to nije PROCJENA SUDSKOG VJEŠTAKA po kojoj se radi prodaja ili kupnja. bezveze.

DU
Deleted user
18:28 10.04.2014.

a kad kod nas nije po zakonu?zato i jesmo gdje jesmo sa takvim zakonima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije