Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadbiskup puljić

'Branitelji imaju legalno pravo tražiti i prosvjedovati'

želimir puljić
Dino Stanin/PIXSELL
30.05.2015.
u 17:39

Ne bih osuđivao branitelje jer oni zaslužuju svu našu pažnju, ali svi građani su dužni poštivati zakone, kazao je nadbiskup Puljić

Predsjednik hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimir Puljić komentirao je događanja oko prosvjeda branitelja. Upitan tko je pustio branitelje u Crkvu sv. Marka rekao je kako to ne zna.

- Ne bih osuđivao branitelje jer oni zaslužuju svu našu pažnju, ali svi građani su dužni poštivati zakone, a branitelji bi trebali u tome prednjačiti. Nisam u detalje upoznat što traže, no oni imaju legalno pravo tražiti i prosvjedovati. Kada se sve završilo mogu reći da je uloga Crkve bila pozitivna jer su se stavili između i nisu dopustili da se u Crkvi događa ono što je policija naumila. U sakralnim objektima se uvijek moglo pronaći utočište. Ovo je presedan, ali je bio lijepi kraj i tu je bila pozitivna uloga svećenika - rekao je zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić.

Upitan za odnos Crkve prema Vladi RH, rekao je: - Crkva je korektna prema državi, nesporazuma je bilo oko odgoja i tu je Crkva dala svoj stav, ali nije stala na ničiju stranu i ne tražimo mi prijevremene izbore, mi se borimo za dostojanstvo čovjeka. Društvo je zaista podijeljeno i raduje me glas razuma poput naše predsjednice. Nadam se da će se sve sretno završiti - kazao je Puljić i dodao da se nesporazumi rješavaju za stolom, pregovorima i da ga raduje sto je premijer pristao razgovarati.

Upitan kako komentira ultimatum branitelj za smjenom ministra Matića i njegovih suradnika Puljić je rekao: - Nisam za rješavanje preko koljena, treba razgovarati, a legitimni predstavnici su legitimno izabrani i treba ih uvažavati.

>>Svi građani moraju poštovati zakon, a branitelji u tome moraju prednjačiti. Ta za to su se borili!

>>Mons. Želimir Puljić: Nisam zataškavao pedofilsku aferu

Komentara 24

ST
Stipeprof
20:50 30.05.2015.

Po čemu se "šator revolucija" razlikuje od "balvan revolucije"? Po čemu se miting na Bleiburgu razlikovao od mitinga na Gazimestanu? Po čemu se oni koji ne mogu smisliti ćirilicu razlikuju od onih koji ne mogu smisliti "šahovnicu"? Po čemu se oni koji ne žele poštivati hrvatske zakone 2015. godine razlikuju od onih koji nisu htjeli poštivati hrvatske zakone 1991. godine? Po čemu se Klemm i Glogoški razlikuju od Mile Martića? Po čemu se Karamarko razlikuje od Miloševića?

ST
Stipeprof
20:48 30.05.2015.

Zlako, nisu partizanima smetali Hrvati nego oni koji su, samo u Jasenovcu, ubili 83.000 ljudi (od toga 20.000 djece). A ti takve voliš? Po čemu se ti razlikuješ od čeda?

Avatar mama mia
mama mia
17:57 30.05.2015.

Pa niko im nebrani, jedino se moraju pridržavat kao i svi drugi prosvjednici zakona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije