Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČANJE ULOGE ŽENA

Nada Murganić nova je predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski'

Nada Murganić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
25.02.2017.
u 16:02

Nadi Murganić u zadaću je ostavio da kroz resorno ministarstvo vodi računa o presudnim pitanjima budućnosti hrvatskog naroda te da u fokusu bude smanjenje negativnih demografskih trendova i odlazak mladih iz Hrvatske

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić nova je predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', odlučile su tako u subotu izaslanice na izbornom saboru Zajednice.

"Jačat ću ulogu žena u politici i zajedno s Vama provoditi program HDZ-a, čuvati tradiciju i nacionalni ponos. Borit ću se protiv diskriminacije i nasilja u obitelji...Preuzela sam odgovornou dužnost. Pred nama su veliki zadaci, no naša stranka je velika i u njoj ima i mjesta i posla za sve", poručila je na saboru Murganić.

Murganić je bila je jedina kandidatkinja za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' te tu dužnost preuzima od dosadašnje predsjednice Sanje Putice.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković čestitao je zajednici žena 'Katarina Zrinski' na angažmanu tijekom proteklih 18 godina te je podsjetio na njihovu ulogu u afirmaciji vrijednosti obitelji, borbi za ravnopravnost, borbi protiv nasilja.

Nadi Murganić u zadaću je ostavio da kroz resorno ministarstvo vodi računa o presudnim pitanjima budućnosti hrvatskog naroda te da u fokusu bude smanjenje negativnih demografskih trendova i odlazak mladih iz Hrvatske.

"Od vas očekujem dalji angažman, a moja su vam vrata uvijek otvorena. Vodimo računa da se vaša participacija u ključim aktivnostima stranke poveća", poručio je Plenković ženama okupljenim u zajednicu 'Katarina Zrinski'.

Iako u HDZ-ovom saborskom klubu ima 12 žena, a u Vladi četiri ministrice priznaje kako "ti brojevi nisu idealni te bi mogli biti i bolji".
Posljednje ankete koje HDZ-u daju 35,1 posto podrške pokazuju, kazao je, da je ta stranka na dobrom putu.

"Pokazali smo zajedništvo i koheziju i s obzirom na sve turbulencije 2016. dobili smo povjerenje i podršku birača", podsjetio je Plenković.

Podršku izaslanicama na saboru dala je i predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke Doris Pack koja je kazala kako je EU mjesto gdje sve nacije mogu držati vlastitu tradiciju i kulturu i

pokazati je drugima. "Ne nacionalizmu, da patriotizmu", poručila je Pack.
Sanja Putica, podnoseći izvještaj o radu tijekom protekle godine, kazala je kako je Zajednica djelovala i šire od zadanih smjernica te je imala značajni udio u izbornoj pobjedi.

"Stavljamo sve resurse i kapacitete u svim izbornim ciklusima i prerasli smo u nezaobilazni javni i politički čimbenik", poručila je.

U prostorijama Gastro Globusa danas se održavala i sjednica Nacionalnog odbora utemeljitelja HDZ-a

>> 'Nismo odustali od 1000 eura za novorođeno dijete'

Komentara 2

AN
antonelić
18:43 25.02.2017.

zajednica žena može puno učiniti za boljitak hrvatske ... ne razumijem zašto je jedan muškarac (plenky) držao predavanje okupljenim ženama ... on je tu trebao slušati njihov glas ... jesu li okupljene žene podržale ideju o obvezatnom vojnom roku ...da li će vojni rok služiti i mladi koji su otišli u njemačku ? ...ima tu još izazova za zajednicu žena : npr. cijena plina za građanstvo , opskrbnina za branitelje , demografski razvitak itd...

FT
feel_the_coruption
20:23 25.02.2017.

To je to. Gotovi su svi problemi. Nada Murganić će riješiti demografski problem, mladi će se masovno početi vraćati iz ekonomske emigracije. Jer je Plenki nježno lupio anemičnom šakom o stol, i rekao : Nada, ti si naša nada. Ovo je povijesni dan. Idem se satrat od alkohola i slavit, kao pravi hrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije