Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojkot komemoracije

Nacionalno vijeće Srba: SNV ne poštuje dignitet žrtava Jasenovca

Jasenovac
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
09.04.2016.
u 19:05

"Ovakav stav ne služi na dobrobit ni Hrvatskoj niti Srbima u Hrvatskoj, a posebno je očit primjer nepoštivanja digniteta svih žrtava Jasenovca, bez obzira na pripadnost te vodi u nove podjele", kaže Nenad Vlahović

Udruga Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj protivi se odluci Srpskog narodnog vijeća (SNV) da bojkotira ovogodišnju komemoraciju žrtvama logora Jasenovac i tu odluku smatra očitim primjerom "nepoštivanja digniteta svih žrtava Jasenovca".

Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj nazočit će komemoraciji 22. travnja u Jasenovcu, navodi u priopćenju objavljenom u subotu predsjednik Vijeća Nenad Vlahović.

 Ocjenjuje da je odluka SNV-a, na čelu s predsjednikom Vijeća Miloradom Pupovcem nezrela i neozbiljna.

"Ovakav stav ne služi na dobrobit ni Hrvatskoj niti Srbima u Hrvatskoj, a posebno je očit primjer nepoštivanja digniteta svih žrtava Jasenovca, bez obzira na pripadnost te vodi u nove podjele. SNV i Pupovac nisu jedini Srbi u Hrvatskoj i s minornom podrškom od osam posto ne mogu u ime svih Srba činiti ovakvu štetu jer većina Srba osuđuje ovakav stav SNV-a i smatra ga sramnim, smišljenim i potezom jednog Srbina koji to najmanje stvarno i je", navodi Vlahović.

Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj osnovano je u jesen 2011. godine, a Vlahović u priopćenju ističe da su "opozicija SNV-u i njegovom predsjedniku" Pupovcu.

Da komemoraciji u Jasenovcu ove godine neće nazočiti najavili su SNV, Koordinacija židovskih općina te Vjerska zajednica Bet Israel.

>> Ministar Hasanbegović na predstavljanju Goldsteinove knjige o Jasenovcu: 'Ovo je vrlo važna tema'

Komentara 154

DU
Deleted user
19:38 09.04.2016.

srpski mitovi i srpska lažna povjest idu u zaborav

AB
abendblatt
19:23 09.04.2016.

SNV koje vodi Milorad Pupovac, profesionalni Srbin, najvecu stetu radi upravo sebi i Srbima koje zastupa, jos samo fali da proglasi SAO krajinu i postavi negdje barikade i balvane.

AR
aristip
19:32 09.04.2016.

A koliko ono milijuna kuna SNV i Pupovac dobivaju iz hrvatskog državnog proračuna ? Ako članovi SNV-a i Pupovac imaju zrno časti i dostojanstva za očekivati je da će odbiti i te milijune kuna. Bojkot je bojkot :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije