Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT INTEGRACIJE U EU 'NATURA 2000'

Nacionalnim parkovima i parkovima prirode osam protupožarnih vozila vrijednih 3,3 milijuna kuna

Protupožarna vozila
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/9
25.07.2016.
u 13:32

Vozila su dodijeljena onim parkovima koji su zbog svoje lokacije i mikroklime potencijalno najugroženiji od požara

Osam nacionalnih parkova i parkova prirode dobit će do kraja srpnja osam lakih navalnih protupožarnih vozila vrijednih 3,3 milijuna kuna koje je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osiguralo kroz Projekt integracije u EU "Natura 2000"

"Vozila će dobiti nacionalni parkovi Brijuni, Mljet i Paklenica te parkovi prirode Biokovo, Lastovsko otočje, Učka, Telašćica i Vransko jezero. Radi se o pick-up vozilima s vatrogasnim pumpama koja će se za vrijeme požarne sezone koristiti u protupožarnoj zaštiti, a ostatak godine za održavanje i čišćenje protupožarnih putova" - rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović koji je jutros (ponedjeljak) preuzeo vozila u Ozlju od tvrtke Flammifer

Kako je rečeno vozila su dodijeljena onim parkovima koji su zbog svoje lokacije i mikroklime potencijalno najugroženiji od požara. Ti su parkovi iskazali potrebu za odgovarajućim protupožarnim vozilima koja mogu u kratkom roku reagirati kod izbijanja vatre.

Tvrtka Flammifer proizvodi u Ozlju vatrogasna vozila i opremu, nadogradnje za gospodarska vozila, komunikacijske sustave, te aluminijske brodice. Na površini od 20.000 kvadratnih metara ima proizvodni  pogon i projektni ured, a trenutačno zapošljava 50-ak djelatnika uz lanjski promet veći od 25 milijuna kuna

>> 'Nacionalni parkovi i parkovi prirode su idealna podloga za stvaranje brenda'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije