Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbili mu staklo

Načelnik: Pokušali smo Rakitića nagovoriti da ostane, no rekao je da mu se žena boji

Villa Maria
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/16
02.07.2016.
u 13:09

- Odveo nas je do mjesta gdje se to dogodilo, vidjeli smo da je razbijeno jedno staklo, da nema nikakve priče od ne znam koliko stakala, nego jedno staklo - ispričao je načelnik Novoselić

Načelnik općine Preko Karlo Novoselić rekao je, govoreći o incidentu s razbijanjem prozora, da je i sam posjetio vilu u kojoj je ljetovao Ivan Rakitić s obitelji.

- Došao sam na lice mjesta, tamo su bili policijski službenici. Pošto je kuća bila zatvorena pitali smo gdje je gospodin Rakitić, susjedi su rekli da je otišao do susjednog kafića i otišli smo do njega, on je baš bio s nogometašem Pranjićem pa je rekao da će samo popiti 15 minuta piće s njim i da ćemo se naći kod vile - ispričao je Novoselić i dodao da im je nakon toga Rakitić pokazao razbijeni prozor.

- Odveo nas je do mjesta gdje se to dogodilo, vidjeli smo da je razbijeno jedno staklo, da nema nikakve priče od ne znam koliko stakala, nego jedno staklo od vrta. Rekao je da su za to vrijeme bili na ručku, da je isti tren izašao van, ali da nije nikoga bilo. Tu su susjedi bili na kupanju, a susjed iz kuće do je bio na terasi. On je čuo kako je puklo staklo i da nije nikoga vidio - rekao je načelnik.

- Pokušali smo Rakitića nagovoriti da ostane tu, a on je rekao da mu se žena boji. U dva, tri navrata je otišao do nje gore u sobu pa su definitivno odlučili da otiđu - rekao je Novoselić.

Policija je izvijestila da po službenoj verziji događaja nije bilo napada, već je jednim kamenom razbijen jedan prozor vile. Također, događaj ne povezuju s Ivanom Rakitićem.

Iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana

Priopćenje općine Preko

Zbog svega što se dogodilo općina Preko objavila je i priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

'Mi mještani Čeprljande i otoka Ugljana ostali smo šokirani jučerašnjim incidentom u kojem je nepoznata osoba kamenom razbila staklo na vili u kojoj je ljetovao proslavljeni nogometni reprezentativac Ivan Rakitić. Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak.

Nadamo se da će Policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Ovim činom bačena je mrlja na naše mjesto i naš otok, te smo iz tog razloga uvjereni da to nije učinio nitko od lokalnog stanovništva već neki pojedinac kojemu je cilj bio naštetiti reputaciji Ugljana, koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija destinacija. Treba svakako naglasiti da smo iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. On sam je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju.

Zahvaljujemo se obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi i ispričavamo se na neugodnosti koju su doživjeli. Nažalost, i ovaj slučaj pokazao je obrise medijske histerije pa su se neprovjerene informacije, prenosile velikom brzinom i time dodatno nanijele štetu ne samo turizmu našeg otoka, nego i cjelokupnom hrvatskom turizmu. Pozivamo stoga medije na odgovorno i korektno izvještavanje bez bilo kakvih oblika senzacionalizma', stoji u priopćenju.

>> Policija: Kamen je bačen, ali Rakitić nije ni napadnut ni ozlijeđen

>> Rakitić pred huliganima pobjegao s otoka Ugljana!

Komentara 141

Avatar juricamesko
juricamesko
13:28 02.07.2016.

niti je otok Ugljan a niti općina Preko ne znam koliko velika da policija u roku 2 sate ne može naći počinitelja.sve preko toga je zataškavanje i nerad policije.

DU
Deleted user
13:20 02.07.2016.

zasto novinari ne prozivaju nalogodavce i počinitelje kao sto prozivaju bacanje kamena na pedeje

TR
tragurion1954
13:45 02.07.2016.

Otkud vijesti o grupi koja je htjela i provaliti...? Sad priča o jednom kamenu, nekog valjda nepoznatog huligana?! U svakom slucaju sramota za sve nas! Sramota za državu, sramota za Torcidu, sramota za Ugljan. Rakitiću oprosti, svi normalni Hrvati se ovog čina stide! Zato: Policija u akciju, sud isto, bez uvjetnih gluposti! Čaćić je dobro rekao da se radi o teroristima. Jasno je da je ovo djelo petokolonaša, izdajica, nekakvih novih orjunasa, bijednika u svakom slucaju. Nikako djelo navijača, ovo sve je politika, to s nogometom nema veze. Ovo je kao i svastika s Poljuda, ispadi u Francuskoj, izgredi na Malti, Madarskoj Italiji... Ali jasno je da su izvođači isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije